Joma - JSport.roJSport.ro

Finala Cupei României faza județeană a fost câștigată cu scorul final de 7-6, la penaltiuri, de Fortuna Becicherecu Mic, după 1-1 în timpul regulamentar și 2-2 după prleungiri cu Timișul Șag. Partida în care o echipă de Liga a V-a a învins vicecampioana Ligii a IV-a a oferit la loviturile de departajare execuții ce dau clasă celor de la barajul Chindia-Voluntari, unde suspansul nu a fost nici pe departe același.

Fortuna, echipă cu mulți jucători cu ștate vechi în Liga a III-a și nivel salarial chiar și peste cel al acestui eșalon, a deschis scorul în minutul 13, prin reușita din afara careului a lui Daniel Roman. Șagul a egalat în repriza secundă cu un gol marcat cu capul de ciprian Palade. Au urmat reprizele de prelungiri, și Fortuna a înscris în prima, de data aceasta prin Dragan Paulevici, pentru ca în repriza secundă, Bogdan Moroșanu să ducă disputa la loviturile de la punctul cu var.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De la 11 metri, Fortuna a marcat toate încercările, prin Zoran Radu, Flavius Cioancă, Dragoș Croitoru și Bogdan Miheț. Șagul a ținut partida jucată pe o vreme ploioasă pe ”Dan Păltinișanu” în corzi, deoarece a înscris primele patru lovituri de departajare, prin Narcis Damian, Ciprian Palade, Cristian Racoceanu, Denis Bud, dar Bogdan Moroșanu a ratat ultima execuție.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, Roman, Oneț, Negruț, Vîrșog, Z. Radu, Dragu, Roman, Anagor, Dragan. Au mai intrat: Cioancă, Berbece, Miheț, Croitoru.

Timișul Șag: Burtic – Bud, Artimon, Palade, Damian, Butura, Costescu, Râmneanțu, Rațiu, Moroșanu, Bud. Au mai intraT: Racoceanu, Mărgeneanțu, Roșu.

Vasile Luță, antrenorul Fortunei, a spus că sezonul viitor, obiectivul la Becicherec va fi promovarea din Liga a IV-a. Antrenorul ar dori să înceapă și meciurile din faza națională pe ”Dan Păltinișanu”. ”Am avut un sezon excepțional. Cu toate că am jucat la Liga a V-a, noi am demonstrat pe teren că suntem o echipă bine pregătită și în spate avem o conducere extraordinară. Am câștigat și Cupa, am reușit să facem eventul. Îmi felicit băieții, pentru că astăzi am dat dovadă de spirit de sacrificiu. La fotbal, până nu fluieră arbitrul, nu se termină. Am condus de două ori, am fost egalați în două rânduri, dar mă bucur că am câștigat la penaltiuri. Vom lua meciurile pas cu pas. Nu depinde de mine, dar eu m-aș bucura sincer să jucăm pe cel mai mare stadion din zona de Vest”, a declarat Luță.

Iulian Munteanu aspus că ploaia torențială i-a dezavantajat puțin pe cei de la Șag. ”La penaltiuri este chestie de noroc. Mă bucur că am reușit să întoarcem de două ori rezultatul, pentru că altfel era păcat pentru băieți. Ținând cont că nu am mai luptat pentru promovare, mă bucuram dacă reușeam să câștigăm Cupa. Până la urmă, rezultatul era echitabil, 2-2 la pauză, la penaltiuri nu se știe. În campionat ne-am dat seama că nu e putem lupta cu cei de la Dumbrăvița, iar astăzi, putem și noi să câștigăm la fel de bine. Au trecut două mingi prin brațele lui Paul la penaltiuri. Băieții și-au dorit, mă bucur că s-au motivat pentru finala Cupei. În ultimele șase-șapte etape nu am mai putut să o motivez. Per total, a fost o finală reușită. Nu știu câți jucători vor mai avea șansa să joace pe ”Păltinișanu”. Câțiva, mulți nu. Altfel te motivezi. Aici te simți fotbalist. Păcat că a plouat non-stop, pe noi ne-a incomodat puțin. Nu eram obișnuiți să jucăm  pe ploaie”, a spus cel care e și secund la Ripensia.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.