Joma - JSport.roJSport.ro

Ultimele Ordonanțe Militare emise pe perioada stării de urgență au clarificat situația în cazul sportivilor, care majoritatea sunt plătiți pe contracte de activitate sportivă, și nu cu contracte de muncă. Dacă li se suspendă contractele, fotbaliștii vor primi maximum 2340 de lei pe lună, ajutor social. La fel ca ASU Poli, nici Ripensia nu a luat o decizie în acest sens.

Sportivii care au contracte de activitate sportivă nu pot intra în șomaj tehnic deoarece la aceste contracte nu se achită contribuții pentru șomaj. De altfel, contractele de activitate sportivă sunt preferate de cluburi, pentru că presupun impozite mult mai mic decât contractele de muncă. Cei de la Ripensia nu s-au grăbit să suspende contractele jucătorilor. ”Toți jucătorii noștri sunt plătiți cu contracte de activitate sportivă. Deocamdată nu am luat încă o decizie. Analizăm. Este posibil ca în zilele viitoare să luăm o astfel de decizie. Nu am vrut să ne grăbim, deoarece așteptăm să se clarifice lucrurile, să știm clar cum se va proceda. Nu știm deocamdată ce facem cu cei trei stranieri din Republica Moldova”, ne-a declarat președintele și principalul finanțator al clubului, Dumitru Mihu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Contractele se pot suspenda și în aprilie, deoarece punctul de reper este ziua în care a început starea de urgență, 16 martie. Teoretic, fiecare jucători trebuie să facă o cerere la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș. ”Contractele vor fi suspendate de la începutul stării de urgență. Cererile se depun luna viitoare pentru martie. Am înțeles că cererile se completează individual, dar se pot depune și centralizat. Pentru luna februarie am achitat integral salariile conform contractului. Suntem cu banii la zi”, ne-a mai explicat Mihu.

Ripensia este pe locul 13, cu 28 de puncte după 24 de etape.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.