Joma - JSport.roJSport.ro

Întreruperea campionatului de fotbal a determinat deja multe cluburi din România să trimită fotbaliștii în șomaj tehnic. Deocamdată, ASU Politehnica Timișoara nu a recurs la această procedură, deși este unul dintre cluburile cu cel mai mici bugete din Liga 2. În aceste zile, la club se face o analiză.

La ASU Poli, mulți bani proveneau din vânzarea de bilete, donații făcute la meci, dar și vânzarea de materiale promoționale, care se făcea tot la meciuri în bună proporție. Deloc de neglijat e faptul că sponsorii importanți au fie restaurante și cafenele, adică afaceri afectate acum serios de restricții, fie sunt furnizori ai altor afaceri din domeniul hospitalității. ”Nu am luat încă o decizie în acest sens. Ieri și alaltăieri am avut discuții. Am vorbit și cu băieți zilele acestea. Vom analiza, să luăm cea mai bună decizie. Urmează să se facă o analiză, împreună cu contabila, cu cei implicați în finanțarea echipei. Nu ne ascundem după copac, că nu avem probleme”, ne-a declarat Marius Cociu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Așadar, deocamdată, contractele sunt în derulare, fără decizii de suspendare. Luni și marți, ultimele zile calendaristice ale lunii martie, sunt zilele în care clubul achită salariul aferent lunii februarie. ”Un lucru este cert. Salariile pentru luna februarie vor fi achitate integral. Astăzi și mâine facem plățile. Cei care se ocupă de club își doresc ca băieții să nu fie afectați din punct de vedere financiar, chiar dacă pentru club e o situație dificilă”, ne-a mai explicat Cociu.

Șomajul tehnic este plafonat la 75% din venitul mediu brut. Adică, nimeni nu poate lua mai mult de 4.072 de lei. Așadar, cei mai afectați sunt jucătorii cu salarii mari, iar la ASU Poli, puțini luau venitul net lunar peste echivalentul a 1000 de euro. Trebuie spus însă că cei cu venituri mai mici nu vor ajunge nici la 4072 de lei, ca șomaj tehnic.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.