Joma - JSport.roJSport.ro

pozaNu trebuie să fii vreun specialist în fotbal pentru a-ți da seama că relația dintre naționala României și Steaua București este una cu zimți. Mai concret, protagoniștii celor două echipe, selecționerul Christoph Daum și, respectiv, antrenorul Laurențiu Reghecampf nu au o chimie între ei. Ultimul exemplu care confirmă acest fapt este reacția lui Reghecampf după ce Daum a explicat că l-ar fi dorit pe portarul Florin Niță în locul accidentatului Ciprian Tătărușanu, dar cum Steaua a refuzat să-l lase din cauza faptului că are programată restanța cu CSMS Poli Iași, atunci a înțeles situația și a apelat la serviciile lui Cristian Bălgrădean, convocat pentru meciul cu Muntenegru, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Antrenorul Stelei a ținut să-i dea o replică acidă neamțului, declarând: „Eu n-am știut că Niță era în vederile selecționerului. Eu cred că Niță trebuia să fie primul portar chemat la națională, dar nu sunt eu selecționerul. Iar selecționerul cred că are mai multe griji decât să se gândească ce facem noi. Cred că ar trebui să facă mai multe pentru națională și să ne lase pe noi în pace. Nu ne-a făcut nouă nicio favoare, trebuia să-l cheme de prima dată.

Este interesant discursul lui Reghecampf, cu atât mai mult cu cât el vine din partea unui antrenor, care știe prea bine că fiecare tehnician are propriile idei atunci când alcătuiește o echipă și că el este cel care răspunde de respectivele alegeri. Faptul că Daum nu-l vede în momentul de față pe Niță printre primii trei portari ai naționalei, având mai mare încredere în Tătărușanu, Costel Pantilimon și Silviu Lung, n-ar trebui să-l facă antipatic, însă Reghecampf merge mai departe și lasă să se înțeleagă că ar fi și altceva la mijloc: „Am înțeles că Daum este un antrenor open mind, cu altă mentalitate, dar văd că încet-încet se repetă ce era înainte.” Această ultimă frază ar trebui elucidată în viitorul cât mai apropiat de către Reghecampf, pentru că, lăsată în coadă de pește, nu reprezintă un argument.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Unii spun că Daum a fost lipsit de tact atunci când l-a felicitat pe Marius Șumudică pentru calificarea Astrei în grupele Europa League, însă nu a făcut același lucru și cu Reghecampf, autor al unei performanțe similare cu Steaua, ambele echipe având cote atrăgătoare la câștigarea competiției. Să nu uităm totuși că există o diferență de context, întrucât Steaua și-a dorit enorm să ajungă în grupele Ligii Campionilor, dar a trebuit să se mulțumească doar cu Europa League, în vreme ce Astra a privit eliminarea lui West Ham United ca pe un succes istoric. O felicitare a lui Daum pentru Reghecampf la momentul în care Steaua și-a asigurat prezența în grupele Europa League ar fi putut fi interpretată ca o ironie, din moment ce obiectivul Roș-Albaștrilor era altul.

Una peste alta, din relația glacială care există între Reghecampf și Daum nu are de câștigat nimeni. Poate n-ar fi rău ca apropiații celor doi antrenori să îi consilieze către o deschidere mai mare a unuia față de celălalt. Daum a încercat la început ceva, dar poate că ar trebui să facă ceva mai mult pentru a avea un aliat în persoana unuia dintre cei mai importanți tehnicieni din Liga 1.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.