În ultimii ani, o serie de juniori talentați din Timișoara au plecat la vârste fragede în străinătate. Cel mai proaspăt nume vehiculat este Alexandru Ionuț Gașpar, despre care avem informații că a atras atenția britanicilor de la West Ham, unde a și dat probe de joc.

Alexandru Gașpar este mijlocaș și a fost prezent la cea mai recentă acțiune a naționalei U15, unde a fost singurul timișorean convocat. Fotbalistul în vârstă de 14 ani a participat la amicalul dintre fotbaliștii concovați de Adrian Văsâi, susținut de juniori contra unei selecționate din regiunea Ilfov-București. Din informațiile noastre, juniorul, impresariat de anul trecut de Anamaria Prodan, a purtat discuții și cu Steaua, dar familia nu a fost de acord cu plecarea la București. Ulterior, pe fir a apărut West Ham, locul 15 actual din Premier League.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Gașpar a dat deja și primele probe la englezi, trecute cu brio. Deocamdată, un transfer se poate realiza, conform regulamentului internațional, la împlinirea vârstei de 16 ani. Pentru cei de la ASU Poli ar fi însă o lovitură fantastică. Gașpar face parte din grupa antrenorului Iulian Prodana, plecată din 2013 de la Centrul de Copii și Juniori al ACS Poli. Din 2015, copiii au fost integrați clubului ASU Poli, unde au și devenit campioni naționali. Generația 2003 este una foarte talentată, iar Alex Gașpar este vârful ei.

Fotbalistul va mai fi testat de West Ham. Dacă transferul se va realiza, Gașpar va călca pe urmele altor juniori de perspectivă plecați în străinătate, precum Vlad Dragomir la Arsenal, Ionuț Rus la Lazio, Marius Marin la Sassuolo sau Răzvan Sava, portarul naționalei U16. Goalkeeperul de la LPS Banatul a plecat la Milano, pentru a se obișnui cu fotbalul italian. sava este dorit de echipe tari din Serie A, precum Inter sau Atalanta Bergamo.

foto: Emanuel Titus Iliesi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.