Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

ACS Poli a reușit să scape de locul 19 și să mai salte o poziție în clasamentul ligii secunde după ce a câștigat cu 1-0 meciul cu Metaloglobus București. Mai e mult până la a ”sălta” dincolo de linia ce salvează de la retrogradare, dar rezultatul, după un joc slab al echipei lui Laszlo Balint și gol marcat din penalty de bănățeni, l-a făcut pe Valeriu Răchită să facă glume, convins că elevii săi se vor salva de la retrogradare.

Timișorenii au început meciul mai curajos, dar nu au putut marca nici la cele două ocazii irosite de Bădăuță, nici la șutul lui Buzan, respins de Geantă în corner. Metaloglobus a pus ceva presiune doar cu un corner bătut periculos de Vîlceanu. În schimb, ACS-ul a avut o lovitură liberă trimisă de Chemin în fața buturilor, dar Țîgîrlaș nu a ajuns la minge. În a doua jumătate a reprizei, oaspeții au mai echilibrat balanța. Mai întâi, după o minge pierdută de Olteanu, Balonul a ajuns în careu la Potecea, care cu doi adversari pe el, a trimis periculos, dar peste buturi. În minutul 42, Vîlceanu a șutat razant cu bara de la colțul lung, iar pe finalul reprizei, un șut al lui Herea a lovit în manșă un jucător al timișorenilor, fără intenție însă, și nu s-a dictat nimic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După 0-0 la pauză, până la urmă, s-a dictat penalti pentru timișoreni. Dacă la faza respectivă cei de la Metaloglobus nu au protestat vehement, în minutul 54, când șutul lui Buzan a atins mingea lui Frîncu, aflat la distanță mai mare, arbitrul Sergiu Popa a dictat penalti, spre nemulțumirea oaspeților. Bădăuță a marcat, după care Metaloglobus a avut o replică palidă, prin Negotei. Timișorenii au mai avut două ocazii. Golda a reluat o minge periculos cu capul, dar Geantă a respins. Apoi, Manolache a tras razant pe lângă buturi. Au urmat două ocazii pentru bucureșteni. Moldovan a scos de sub bară o reluare cu capul a lui Florin Plămadă. Apoi, în minutul 82, Caramalău a tras în bară, iar Lungu a reluat în blocaj. Meciul s-a terminat însă 1-0.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, Buzan (Golda 61′), Ant. Manolache – Bădăuţă (L. Oprea 86′), Chemin (Bilia 78′), Sidorenco

Metaloglobus: Rob. Geantă – Fl. Plămadă (Sota Mino 81′), Frîncu, Caramalău, Negotei – Andr. Lungu, Andr. Ionescu (Ghenovici 75′) – Potecea (Vl. Vlad 59′), Cl. Herea, Rob. Vîlceanu – Ov. Herea

Valeriu Răchită a avut chef de miștouri. De asemenea, deoarece Herea s-a năpustit la Paramatti și arbitri, iar antrenorul a vorbit și despre el. ”Această victorie care ne obligă. Sunt convins că suporterii noștri acum cred în salvare. Noi am crezut de la început. Un meci nu foarte spectaculos, dar noi ne-am făcut în așa fel tactica încât să câștigăm cele 3 puncte. Spectacolul sper eu să-l lăsam pe data de 2 iunie când vom face un meci demonstrativ, și vom face spectacol, să se termine meciul 10-9, să dăm goluri din foarfecă, și cu exteriorul. Noi, Poli Timișoara și cu suporterii. Tot staff-ul, cu președintele în poartă. Voi juca și eu. Atacant. Am jucat toată viața fundaș, acum vreau să joc atacant. Am înțeles că Ovidiu Herea era foarte nervos că a pierdut meciul și că jucătorii noștri, pe care el nu-i cunoștea, au îndrăznit să-l bată la fotbal. L-am trimis repede pe domnul președinte să aplaneze conflictul. Dar nu a fost un conflict. Așa se mai întâmplă meleuri la sfârșitul meciului”, a spus Valeriu Răchită.

Laszlo Balint a acuzat arbitrajul. ”Eu zic că toată lumea a văzut: rezultat nedrept. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei. Poate un pic mai multă hotărâre la finalizare și un pic mai multă determinare la acțiunile în treimea adversă. Din păcate –  aștept să văd imaginile -, dar cred că din nou suntem văduviți de puncte, la fel cum am fost și la meciul cu Brăila, dintr-un penalty care a fost judecat cu o măsură diferită. În prima repriză, aceeași fază la Claudiu Herea în mâna fundașului. Nu am spus nimic, pentru că știu că nu se dă în asemenea situații. Dar eu cred că la fel ar fi trebuit să procedeze și la aceasta fază. Fundașul meu nu a avut timp să-i ferească mâna. Chiar am vorbit cu el. În fine, nu mai contează. Rămâne rezultatul. E normal să fim nervoși în condițiile în care în a doua deplasare consecutivă pierdem puncte din cauza deciziilor de arbitraj. Nu spun că sunt decizii împotriva noastră sau spun că Metaloglobus este urmărită. Nici nu mă gândesc la așa ceva. Dar din punctul meu de vedere au fost niște situații care au fost tratate cu măsuri diferite. Situații similare și e normal. În a doua repriză , exceptând două trei cornere, nu știu dacă Poli Timișoara a reușit să-și creeze vreo situație mai periculoasă la poartă noastră. Noi am fost echipa mai pozitivă, ne-am apropiat mai mult de careul advers, care am încercat, ne-am străduit până în ultimul minut. Și e normal să intervină această stare de nervozitate. Dar trebuie să ne revenim repede. Meciul cu UTA vine după trei zile și trebuie să facem tot posibilul să câștigăm”, a precizat Balint.

ACS Poli joacă din nou duminică, la Chindia Târgoviște.

Mai jos urmăriți o galerie foto realizată de Erik Geiger:

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.