Joma - JSport.roJSport.ro

Campioana județului Timiș, Fortuna Becicherecu Mic, a triumfat cu 2-0 în turul barajului de promovare pentru Liga a III-a, jucat pe terenul Voinței Lupac. Deși ”croații” din localitatea aflată nu departe de Reșița au avut și momente bune de joc, până la urmă, experiența elevilor lui Vasile Luță și-a spus cuvântul.

Fortuna a început mai bine, dar Lupacul a echilibrat apoi balanța, cu o mare ocazie ratată de Cristian Popa, care ulterior,a și trimis un șut în bară. În minutul 29, Deian Pecarov a marcat după o centrare din dreapta, spre nemulțumirea publicului din Lupac și bucuria galeriei venite din Timiș. De altfel, etnicii croați din localitate nu s-au dezmințit și în anumite momente pe parcursul jocului, vociferau că brigada, cu arbitri din Oradea și Arad, e formată din ”unguri”.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După 0-1 la pauză, Pecarov a irosit o ocazie importantă în startul primei reprize. În minutul 52, s-a dictat o lovitură liberă indirectă pentru oaspeți după o neglijență a portarului, iar zidul a stat chiar pe linia porții, însă Fortuna nu a putut marca. Oaspeții au domina tultima parte a meciului, iar astfel, în minutul 82, Andrei Hodiș a stabilit scorul final. Becicherecu Mic a mai irosit ceva ocazii până la ultimul fluier.

Voința Lupac: Petruț, Cheda, Isac, Avramovici, Popa, Marcu, Oncica, Modâlcă, Bărbulescu, Străin, Mitru. A mai intraT: Mezin.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda, Filimon, Zurbagiu, Szalkai, Pecarov, Radu, Hodiș, Oneț, Toma, Dragu, Centea. Au mai intrat: Negruț, Vârșog, Neagoie.

Bosco Vișatovici a recunoscut că echipa sa nu prea mai are șanse pentru retur. ”După un joc bun în primele 20 de minute, pe o greșeală personală, au deschis scorul oaspeții noștri. Clar, nu trebuie să neg, să mă ascund după deget, adversarul a avut o calitate în plus față de noi. Mai avem de jucat un retur la ei. Din păcate, scorul îi ajută. Viața merge înainte. Trebuie să ne pregătim să facem o figură frumoasă săptămâna viitoare. Pe final de joc a contat rezistența. Din păcate, au am jucători care vin și de la muncă. Cei de la Becicherec sunt jucători de valoare, care vin de la un nivel mult mai mare față de jucătorii mei. Dar per ansamblu, mulțumesc echipei mele pentru ce au făcut cât i-au ținut bateriile. Încercăm să schimbăm pe parcurs, dar multe nu aș crede. Voi încerca și cu juniorii, să vadă ce înseamnă și ei un joc de baraj”, a declarat antrenorul Voinței Lupac.

Vasile Luță spune că elevii săi au 75% șanse să promoveze cu acest rezultat. ”De pe bancă a fost greu. Am controlat meciul din minutul 1 până în minutul 90, dar am întâlnit o echipă bună, aprigă. Dar sunt fericit că la final am câștigat acest meci. Pot să spun că 2-0 e suficient, și mai este un meci retur, și după aceea putem spune dacă a fost sau nu suficient. Dar am luat o opțiune foarte mare pentru câștigarea acestui baraj de accederea în Liga a III-a. Putem să mai marcăm de vreo două-trei ori, am avut situații bune de a marca, dar asta e la fotbal, de aceea e frumos. Îmi felicit băieții că au dat dovadă de caracter, au arătat că sunt bărbați adevărați și nu m-au dezamăgit nici azi. Sunt un antrenor tânăr, dar am și eu atuurile mele. Am băieți de calitate, de caracter, și când e vorba să pună osul la treaba, îl pun. Nu o să accept relaxare. Nu trebuie să ne relaxăm, pentru că relaxare nu face bine”, a precizat Luță.

Returul e sâmbătă, la Becicherec, de la 17,30.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.