Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli și UTA Arad au remizat 1-1, după un derby al Vestului așteptat de mulți ani de suporterii ambelor grupării. Au marcat Blănaru pentru oaspeți, respectiv Andor pentru gazde, după un penalti repetat pentru alb-roșii și irosit după decizia centralului Horațiu Feșnic. Cum era de așteptat, meciul nu a fost lipsit de tensiunea specifică unui meci Arad-Timișoara, iar un fan arădean a ajuns la spital, lovit puternic de un jandarm. Nu au lipsit nici torțele, chiar dacă fanii timișoreni au fost „exilați” într-o curte vecină.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul galeriilor a început în drumul timișorenilor spre stadion, când un grup de fani arădeni a încercat să îi atace pe bănățeni. Unul dintre ei a fost lovit de un jadarm și a ajuns cu fractură de cutie craniană la spital. Altfel, suporterii timișoreni au stat în curtea unui proprietar de pe Calea Timișorii și au fost acoperiți sonor de galeria arădeană, însă la un moment, dat în repriza a doua, fanii timișoreni au aruncat cu torțe spre locul unde era galeria arădeană. Gazdele au afișat două mesaje elocvente în repriza a doua: ”Suporterii pot fi plătiți, istoria poate fi cumpărată, dragostea și pasiunea ultrașilor-niciodată”, precum și ”Echipele de tradiție au acel ceva ce Recaș, Astra sau Chiajna nu pot cumpăra”.

Deja din primul minut, Curtuiuș a încasat un cartonaș galben după un fault dur la Telescu, care s- umplut astfel de noroi încă de la primele faze de joc. Arădenii au avut o ocazie în minutul 6, după ce Adi Petre a trimis puțin pe lângă poartă. De altfel, UTA a dominat începutul de repriză. După momentele în care terenul a fost cuprins de fumul din peluza gazdelor, Chindriș a prins un șut deviat în minutul 22, scos de Gkakos de la vinclu, cu o intervenție excelentă.A urmat un balon trimis cu capul de Adi Petre pe lângă poartă, iar în minutul 39, Miron a reținut șutul lui Constantinescu la vinclu, astfel că la pauză s-a intrat cu 0-0.

Arădenii au fost periculoși și în debutul reprizei a doua. În minutul 49, Dumitru Copil a executat peste poartă o lovitură liberă de la 20 de metri, perpendicular pe poartă, iar un minut mai târziu, Gkakos a scos formidabil șutul din întoarcere a lui Adi Petre, care se ducea sub bară. Intrarea lui Blănaru s-s dovedit de bun augur, deoarece atacantul a deschis scorul în minutul 70, cu capul, după o centrare venită de la Stancu. Peste trei minute, arbitrul Feșnic a dat penalti pentru UTA, destul de ușor. Chindriș a a marcat, dar centralul a dictat repetarea loviturii, iar a doua oară, Gkakos a parat. Totuși, ehcipa-gazdă a egalat în minutul 87, prin Andor, cu un șut puternic din partea dreaptă.

UTA Arad: Miron – Polgar (min 58 David), Filaret, Gligor, Burlă – Chindriș, Tănase (min 82 Covaci), Strătilă (min 46 Copil), Andor – A. Petre, Curtuiuș

ASU Poli Timișoara : Gkakos – Motreanu, Telescu, Bilia, Taub – Stancu – Mărgărit (min 46 Teuț), D. Constantinescu, Birău (min 86 Stefanovici), Ghinescu (min 63 Blănaru)– Bădăuță

Sorin Brîndescu crede că echipa sa a fost mai dezavantajaăt de terenul foarte prost, deoarece UTA a avut atacanți înalți. ”A fost un meci frumos și încrâncenat, pe un teren foarte, foarte greu. Felicit cele două echipe pentru fair-play-ul de care au dat dovadă, felicit și spectatorii. Deși a fost fost un meci în care te expui accidentărilor și cartonașelor, ambele echipe au fost preocupate de joc, atât cât s-a putut el desfășura, și l-am dus până la capăt. Am o stare de supărare că am avut cele 3 puncte în mână și nu am fost atenți pe final și am fost egalați, am pierdut 2 puncte. Dacă e să analizăm tot jocul per total, și UTA a avut situații de poartă. Cred că în prima repriză am făcut un joc tactic destul de bun, în repriza a doua am început destul de timid, au venit ei peste noi. Nu cred că și-au creat ocazii foarte mari din acțiuni de joc, ci mai mult din fazele fixe care au apărut pe aceste teren. Era de poveste dacă am fi câștigat, se poate povesti mult după acest joc. Era de poveste dacă era și galeria noastră pe stadion, probabil atunci ar fi fost mult mai frumos. I-am simțit alături de noi, sper să nu plece triști acasă, că am pierdut 2 puncte”, a declarat antrenorul lui ASU Poli.

Portarul Markos Gkakos a spus că a jucat până acum și pe terenuri mai proaste ca cel de pe ”Motorul”. ”Din punctul meu de vedere, am jucat ceea ce ne-a cerut domnul profesor. Puteam mai mult și vom lupta să avem rezultate pozitive la fiecare meci. Orice portar poate face orice în poartă dacă e într-o zi de inspirație. Toți portarii suntem la fel, ne antrenăm la fel de greu, ca să scoatem un rezultat bun meci de meci. Din partea mea, a fost un penalti care putea să nu se dea. S-a dat, asta e. Nu știu de ce s-a anulat primul penalti, la al doilea, am urmărit mingea. Am mai jucat și pe terenurile mai rele. Acesta este un teren bun, doar că nu are iarbă pe el. De unde vin eu, din ligile inferioare, sunt terenuri și mai rele”, a spus Gkaos, al cărui frate e portar la Ripensia.

Laurențiu Roșu a criticat decizia arbitrului Horațiu Feșnic de a cere repetarea penaltiului. ”Am încercat chiar și cu acest teren să ne creăm ocazii. Am reușit și în prima repriză și în a doua, să ajungem pe benzile laterale și cu centrări, să ne creăm coazii, dar nu am înscris. Chiar și așa, am insistat până în ultimul minut cu acel gol al lui Andor, am mai avut speranțe că putem câștiga acest meci. Ce pot să spun de arbitraj? A fost penalti și de multe ori se întâmplă să intre jucătorii în careu și nu se repetă niciodată, acum s-a repetat. În fine. Sunt trist, pentru că am vrut să câștigăm acest meci, pentru suporterii din Arad, pentru oamenii care s-au străduit să ne pună terenul în condiții optime. În ultimele trei zile, au venit suporteri și cei din conducere, chiar și cu elicopterul. Au încercat să facă terenul practicabil și să încercăm să facem terenul practicabil, cu toate că nu au fost. Am primit gol la o fază fixă, o neatenție. E păcat, pentru că ne-am creat ocazii și puteam să câștigăm”, a spus antrenorul arădenilor.

ASU Poli joacă sâmbăta viitoare acasă cu Clinceni.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.