Joma - JSport.roJSport.ro

LPS Banatul rămâne cea mai importantă academie de fotbal juvenil din Timișoara, fapt confirmat de faptul că puștii născuți până la 1 ianuarie 2010 au câștigat Interliga de iarnă – Turneul Gheorghe Ola. Elevii lui Cristian Petcu s-au impus cu 6-0 în fața celor de la Real Junior Vaslui, în marea finală.

Până în finală, Banatul și-a câștigat grupa. Mai întâi, a fost un 5-4 cu CSJ Știința U Craiova, apoi un 6-1 cu Luceafărul Cluj, pentru ca în ultimul meci, timișoreni să facă 1-1 cu FC FCSB Academy. În finala mică, Craiova s-a impus cu 3-1 în fața celor de la ACS Chelsea București În finala mare, Banatul a început cu un gol norocos , aproape ca în cel din meciul dintre CFR Cluj și Astra jucat cu o seară înainte. După turneu, toate cele trei premii individuale au mers la echipa învingătoare. Raul matei a fost desemnat cel mai tehnic jucător, Alexandru Popescu, portarul turneului, iar Darius Horvath a primit premiul de jucătorul turneului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cristian Petcu a mai cules o medalie de aur pentru deja neîncăpătoarea sa vitrină de trofee la nivel juvenil. ”Nu ne așteptam, dar nu e o surpriză, pentru că am câștigat foarte multe turnee, internaționale, naționale, iar anul trecut am fost vicecampioni național la Gheorghe Ene. E o generație de excepție, extraordinară, se luptă pentru fiecare minge. Se pregătesc extraordinar și drept urmare, avem și acest rezultat deosebit. (n.r. întrebat dacă grupa poate lua titlul și la categorii mai mari de vârstă). Cu siguranță, dar cel mai important e să ajungă fotbaliști la fotbalul de mare performanță. Cu siguranță vor mai câștiga, dar cel mai important e să ajungă la seniori, la echipe de mare nivel. Nivelul turneului a fost bun, la această vârstă încă primează emoțiile. S-a văzut și la cei de la Vaslui, care au jucat foarte bine în timpul competiției. În finală, din păcate pentru ei, n-au făcut față din punct de vedere mental. Au fost blocați și ne-a fost mai ușor”, a declarat antrenorul Cristian Petcu.

Turneul a fost organizat timp de două zile la Sala ”Constantin Jude”, în memoria și a celor trei decenii scurse de la Revoluția română.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.