Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli  a reușit să răzbune sezonul trecut după ce s-a impus cu 2-1 în derby-ul cu UTA Arad. Golurile victoriei le-au marcat Predescu și Bilia, în timp ce pentru arădeni a înscris Asani. Partida a fost una tensionată, cu Mera și Curtuiuș eliminați cu cartonașe roșii directe. Tensiunile au fost însă mult mai mari în ceea ce îi privește pe spectatori. Arădenii și timișorenii au fost aproape de o bătaie, după ce galeria vizitatoare a rupt gardul Peluzei Nord.

Agitația partidei a început, așa cum era firesc, de dinainte de start. Suporterii din Arad au venit cu șapte autocare, în număr de aproximativ 500. În mod ironic, primele două autocare sosite erau unul violet și unul alb. Fanii nu au fost agresivi, dar au avut scandările obișnuite, despre ”urările de bine” tipice pentru un meci cu Timișoara. În tribune au fost mai puțini oameni ca la meciul din primăvară, undeva pe la jumătate. La masa presei au luat loc câteva prezențe inedite de la concitadina ACS Poli. Este vorba de antrenorul arădean Ionuț Popa, secunzii Tavi Benga și Petre Țurcaș, dar și fotbaliștii Alin Șeroni, Cosmin Bârnoi, Alexandru Țigănașu, Alexandru Ciucur, sau antrenorul lui CSM Lugoj, Cosmin Petruescu

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

ASU Poli a reușit să deschidă scorul mai repede decât se aștepta chiar și galeria. Motreanu a centrat pentru Predescu, rămas nemarcat în fața careului mic. Fotbalistul a tras la colțul lung pentru deschiderea de scor care a făcut ca stadionul să răbufnească. Ulterior, timișorenii au terminat și afișat mesajul ”Mai mult ca orice, în derby, Atitiduine”, cu violet în partea superioară a Peluzei Sud și cu portocaliu în partea inferioară. Cu mesajul ”Pasiunea ne dă totul” arădenii au avut ocazia să se bucure în minutul 9, la o minge respinsă de apărarea timișoreană. Mingea a ajuns la Bujamin Asani, care a tras bine din 20 de metri, în stânga lui Dur-Bozoancă, pentru 1-1.

Incidente urâte la pauză

Jocul s-a mai stins ulterior. Bădăuță a reluat peste poartă o minge, după care arădenii au avut o ocazie bună în minutul 16. Prună a avansat cu mingea și a tras din 20 de metri puțin pe lângă vinclul porții lui Dur-Bozoancă. Au urmat alte ocazii irosite de oaspeți, prin Asani, Hlistei sau Ignea. Timișorenii au avut la rândul lor o minge irosită de Predescu. La pauză s-a intrat cu 1-1 și partida nu părea să anunțe incidente, la fel cum a fost în primăvară, când în timpul meciului totul a fost în regulă.

Din păcate, un grup de suporteri utiști a rupt gardul de la Peluza Nord și a venit în fugă pe coronament spre un grup de suporteri timișoreni. Jandarmii au pătruns în stadion, iar suporterii din Peluza Sud au ieșit și ei din spațiul lor. Forțele de ordine au reușit să oprească ciocnirea puternică, mai ales că arădenii au fugit înapoi. Totuși, un ultras al oaspeților a rămas în urmă și a luat puțină bătăie de la timișoreni.

Căpitanii au văzut cartonașele roșii

Tensiunea din tribună s-a transpus și în teren. În minutul 49, Ioan Mera l-a faultat pe Marius Curtuiuș. Căpitanii celor două echipe s-au încăierat și au primit ambii cartonașul roșu. Bădăuță a avut o ocazie în minutul 54, când a trimis peste poartă, iar peste opt minute, cu zece contra zece, alb-violeții au deschis scorul. Predescu a executat o lovitură liberă de pe stânga, iar Grahovac nu a ieșit la timp. Bilia a profitat și a marcat cu pământul pentru 2-1.

Partida s-a stins în ocazii, chiar dacă arădenii au epuizat toate schimbările în minutul 75. Oaspeții au presat, iar în minutul 87, Tănase a tras bine, dar Dur-Bozoancă a scos cu o intervenție excelentă. Pe final, UTA nu a putut să marcheze, iar Timișoara a consemnat o mare victorie.

ASU Poli Timișoara: Dur-Bozoancă, Motreanu, Bilia, Mera, Taub, Krausz, Poparadu, Ignea, Predescu (min 76 Coadă), Bădăuță (min 82 Staicu) Sorescu (min 91 Plămadă)

UTA ARAD: Grahovac, Adili, Iuga, Scutaru (min 71 Strătilă), Asani, Prună (min 71 Tănase), Polgar (min 76 Păcurar), Jorza, Hlistei, Florea, Curtuiuș

Etapa viitoare, ASU Poli va juca în deplasare la Pandurii.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Eu mă întreb cum un jurnalist poate fi luat în serios, când la un derby de acest nivel – fie vorba între noi, nu mai sunt prea multe meciuri în fotbalul românesc de asemenea anvergură și cu o astfel de asistență – greșește relatarea coregrafiile ambelor (!!!) galerii?!

    „Mai mult ca orice, în derby, VREM atitudine” – *lipsește verbul, ca în anumite propoziții ale autorului – poate acesta e motivul? 🙂
    „Pasiunea ne dă TONUL” – „Tonul”, nu „totul” – așa parcă are mai mult sens, nu?

    Poate par ca niște greșeli omenești, dar la abundența de poze disponibile de la acest meci, chiar pe site-ul acestei publicații, erorile denotă de fapt doar lipsa de interes și/sau profesionalism a autorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.