Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a reușit să ajungă în Liga a II-a după ce nu a fost o forță la debutul  în seria a IV-a din eșalonul al treilea, dar timișorenii au venit într-o cursă splendidă de urmărire i nu s-au mai oprit până la foto-finish. Victoria cu 4-0 a venit după un succes indubitabil cu Pandurii Târgu Jiu 2 a adus o adevărată sărbătoare cu torțe, șampanie și multă bucurție în tabăra Ripensiei.

Remus Steop a promovat cu UMT din C în A, într-o frumoasă povestea spusă în cartierul Fabric. Acum, tehnicianul cu origini aromâne retrăiește visul mai la sud, în Ciarda Roșie. ”Vreau să-i felicit pe acești jucători minunați care au fost astăzi și pe parcursul acestui întreg campionat, deosebiți. Au dat dovadă de mare caracter, au un merit într-o proporție foarte mare pentru această promovare. Vreau să-i felicit pe cei din spatele nostru pentru susținerea pe care ne-au dat-o, pe toată conducerea Ripensiei și pe toți cei care ne-au susținut în acest sezon. Vestiarul și-a dorit dintotdeauna, cel puțin de când am preluat această echipă. Odată cu trecerea timpului, au devenit tot mai puternici. Am înscris de fiecare dată, am primit și câteva goluri destul de ușor, dar una peste alta, intensitatea la care am jucat, exactitatea și constanța ne dă dreptul să sperăm la mai mult în acest viitor apropiat. Am multe promovări la activ, poate a fost un moment mai deosebit, pentru că a fost una dintre cele mai grele. Mă bucur că au avut încredere în ei băieții și am reușit să le transmit această mentalitate de învingător. Probabil am jucat cel mai frumos fotbal, am jucat ofensiv, am jucat și pentru suporteri. Am mai și greșit, am avut anumite emoții, dar nu cred că se pune la îndoială meritul nostru de a câștiga seria. Sperăm să mai prind promovări, pentru că mă consider un antrenor foarte, foarte tânăr”, a punctat Steop.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La festivitate, au fost câteva momente emoționate. Claudiu Matiș a avut sub echipament un tricou cu poza mamei sale decedate, căreia i-a dedicat promovarea. Mediop N’Diaye a fost golgheterul echipei din nou. În iarnă, era să meargă la Poli, în prima ligă, dar mutarea a picat. Acum, nu stă cu stresul retrogradării, ci a băut șampanie din Cupă, iar la festivitate, medalia a pus-o la gâtul băiețelului său. ”A fost foarte greu. La început a fost greu, dar după ce ne-am dat drumul la joc au venit încet, încet și rezultatele. Mă bucur cu colegii, singur nu pot deveni golgheter. Nu mă gândeam că voi da așa repede două goluri, chiar l-am întrebat pe arbitru câte minute mai sunt. Până la urmă așa e mai bine. Omul nu știe ce e mai bine pentru el. Am fost supărat că nu am ajuns să joc acolo, dar până la urmă, totul a mers bine. Dacă mergeam acolo nu eram așa bucuros ca acum. Trei echipe în Liga a II-a din Timișoara ar fi prea mult”, a declarat atacantul senegalez.

Căpitanul Adi Popa a jucat la Ripensia încă din Liga a VI-a și a pomenit despre momentele în care ”bestia nerrra” din Sebiș nu a reușit să o demoralizeze pe Ripensia complet. ”Sunt la Ripensia din 2012. Până acum ne-am reușit ce ne-am propus, chiar dacă un an am stagnat în Liga a IV-a, până la urmă ne-am îndeplinit fiecare obiectiv, chiar am ajuns de două ori și în Cupa României. Sunt foarte fericit că am reușit să promovăm. Am început rău, cu o înfrângere și în tur, și retur. După înfrângerea din retur, am fost la 7 puncte de Sebiș, probabil că multă lume nu ne-a mai dat șanse. Dar noi am crezut în noi. De vreo șapte etape am arătat cu adevărat cine este Ripensia Timișoara și ce trebuie să însemne cu adevărat. Le mulțumim foarte mult suporterilor, care au venit azi în număr foarte mare, dar nu numai azi, au venit și în deplasare. Vreau să le dedic această promovare și le promit că vom duce Ripensia în Liga I. Sezonul trecut a fost mult mai greu, aveam presiune tot timpul. Anul acesta, până săptămâna aceasta, nu am avut nici cea mai mică tensiune. Chiar și azi s-a simțit puțin tensiunea”, a declarat Popa.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.