Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia începe să aibă un mare noroc în meciurile jucate în nocturnă. După victoria cu U Cluj, roș-galbenii au smuls un egal la scorul de 1-1 cu FC Argeș. Oaspeții au marcat prin Dorinel Oancea și au avut un portar în mare formă, dar gazdele au egalat după un pealti transformat de Călin Toma.

Începutul de meci a fost destul de alert. FC Argeș a avut o primă ocazie prin Barbu, care a primit în diagonală în careu, de unde a șutat, dar Păduraru a respins la prima bară. Ripensia a ratat la rândul ei o ocazie imensă, după ce Dumiter a scăpat singur cu portarul, dar a încercat un lob, iar Daniel Popescu a putut respinge în lateral. Ocaziile au continuat cu ratarea lui Oancea la oaspeți, dar și o lovitură liberă din poziție bună obținută de Dumiter. Zaluschi însă a tras peste buturi. Tot Dumiter a solicitat penalti în minutul 23, după ce Șerbănică i-a respins o minge din față, în suprafața de pedeapsă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ritmul de joc s-a mai domolit în a doua jumătate,  Păduraru a reținut un șut al lui Năstăsie, din marginea careului. Roș-galbenii au încercat să joace toate acțiunile ofensive pe Dumiter, și la fel a fost și la o pasă pe culoar de la Zaluschi, dar Popescu a ieșit în față și a reținut în fața atacantului. Până la urmă, FC Argeș a dat gol în minutul 43, după ce Năstăsie a dat o pasă pe culoare pentru Dorinel Oancea, care a scăpat dintre Popa și Străuț și a șutat în plasa porții de la 16 metri. Repriza s-a terminat cu ratarea imensă a lui Burdeț, care din 6 metri a trimis peste poartă, după o recentrarea venită de la Străuț.

La reluarea jocului, timișorenii au avut o ocazie bună în minutul 51, după o degajare. Dumiter a pus piciorul și mingea se ducea sub transversală, însă Popescu a intervenit și de data aceasta. Peste un minut, bănățenii puteau fi periculoși peste un minut, dar Buhăescu și Popescu au respins șuturile Zaluschi și Dumiter. Mingea a ajuns la Străuț, care a tras pe jos, dar Popescu a respins sigur, cu piciorul. Argeșenii au reușit să blocheze o nouă incursiune a lui Dumiter, iar Zaluschi a trimis peste poartă o lovitură liberă.

Timișorenii au avut emoții mari după o lovitură liberă bătută de Ionuț Șerban, fază la care Păduraru era să își scape mingea în prpria poartă. Burdeț a ratat incredibil și în minutul 79, după o lovitură liberă bătută de Călin Toma. De data aceasta, era pe spațiul porții, dar tot Popescu a fost salvatorul. În minutul 88 Mihăescu l-a tras pe Dumiter de tricou și s-a dictat penalti. Călin Toma a înscris pentru 1-1. Până la final, Ungureanu a mai ratat o mare ocazie pentru gazde, cu un șut puțin pe lângă poartă în prelungiri.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma – Burdeţ, Apro (min 80 Bădăuță) – Al. Popovici (min 61 Ungureanu), Zaluschi, Cluci (min 46 Monea) – Dumiter

FC Argeş: Oct. Popescu – Tofan, Hreniuc (min 68 Mihăescu), Şerbănică, Ct. Stan – Vas. Gheorghe (min 82 Panait), R. Costin, I. Năstăsie (min 57 I. Șerban), D. Oancea – Ct. Barbu, Buhăescu

Iulian Munteanu a stat pe banca echipei ca maseur, în lipsa licenței. ”Mă bucur din suflet pentru băieți, pentru că și-au dorit în principal să nu piardă acest joc. Ne-am gândit că fiecare punct contează pentru acest sfârșit de tur și pentru primele două etape din retur. Îi felicit, pentru că au crezut până în ultimul moment că pot întoarce rezultatul, cred că e mai mult decât meritat acest punct. Sper să vină victoriile aici ușor-ușor, avem victoria cu Balotești, chiar dacă casa noastră era Ciarda Roșie. Astăzi chiar am meritat victoria, am avut ocazii, am ratat cu nonșalanță. Adversarul a avut două șuturi de la distanță și faza golului. Am ținut săptămâna aceasta legătura cu viitorul antrenor. A fost ușor să știm ce vor face FC Argeș, i-am urmărit. Alexandru Pelici îi cunoaștea mult mai bine pe cei de la FC Argeș, mult mai bine decât îi cunoașteam noi”, a precizat Munteanu, secundul Ripensiei.

Emil Săndoi consideră că Florin Mazilu a dictat prea ușor penalti-ul din care s-a egalat, precizând că echipa sa nu a primit altele mai clare. ”Un joc disputat pe tot parcursul celor 20 de minute. Am spus-o de la bun început că  din punctul meu de vedere Ripensia ar merita să fie mult mai sus, locul nu este conform cu calitate jocului prestat. Noi am început mai bine, am avut câteva ocazii de a înscrie, apoi am făcut diferența pe tabelă. Apo au intervenit nișe inexactități în apărarea noastră. Am fost nevoit să fac o schimbare, cu un jucător nefolisit sezonul acesta și care venea după o accidentare. Dacă stau bine să mă gândesc, rezulatul este echitabil, pentru pentru că și Ripensia a avut ocazii pe final, pe fondul greșelilor noastre. Am făcut cadouri echipei adverse și nu am știut bine să gestionăm finalul de meci. Poate sunt subiectiv, dar a fost a fost un fault fluierat ușor pentru Ripensia, apoi și la faultul din care a apărut lovitura liberă de dinainte de 11 metri, cred că jucătorul nostru a lovit mingea corect. Vreau să fim tratați cu aceeași monedă. S-a tot vehiculat că FC Argeș nu are drept de promovare”,a punctat Săndoi.

Etapa viitoare, Ripensia va juca la Petrolul Ploiești, primul meci cu Alexandru Pelici.

foto: Erik Geiger

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.