Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a remizat cu 1-1 în meciul cu FC Argeș și astfel, cel puțin până la meciul de duminică dintre Pandurii și Hermannstadt, rămâne lider în Liga a II-a. Denis Golda a marcat pentru timișoreni, revenit după accidentare. Argeșenii au dominat clar prima parte a meciului, dar apoi și ripensiștii au avut ocazii notabile, la primul meci cu noua tabelă electronică din Ciarda Roșie.

Argeșul a început mult mai bine meciul și a dominat clar prima repriză. În minutul 5, Rădulescu a respins o minge trimisă cu capul de Vasile Buhăescu, din centrarea lui Andrei David, iar peste șapte minute, portarul ripensist a respins șutul aceluiași Buhăescu. În minutul 16, Grecu a scăpat singur și a șutat, dar Rădulescu a fost din nou la post. Peste 20 de minute, a fost rândul lui Năstăsie să atace, de data aceasta cu un balon pe lângă poartă, iar peste două minute, Buhăescu a reluat cu capul peste buturi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ripensia a avut o primă mare șansă în minutul 39. Mediop a driblat adversarii, a trimis în careu, însă Dumiter a trimis peste poartă, la o mare șansă de deschidere de scor, contrar cursului jocului. Până la pauză, argeșenii nu au mai avut ocazii, dar tot Ripensia a fost periculoasă. În minutul 41, Zaluschi a centrat bine, însă portarul Popescu a reținut. Astfel, la pauză s-a intrat cu 0-0 la cabine.

Debutul reprizei a doua nu a adus mari ocazii pentru niciuna dintre formații. Buhăescu a avut o reluare cu capul pe lângă poartă în minutul 48, iar în minutul 60, Mediop a șutat din poziței centrală, însă Popescu a fost pe fază. Peste două minute, oaspeții au ratat o ocazie mare, după ce au scăpat pe contraatac, iar Grecu a tras pe lângă poartă. Peste trei minute, Denis Golda a marcat din careu după ce a urmărit din spate o acțiune a lui Mediop, care a fost marcat de apărarea argeșeană.

După o ocazie irosită de Toma și una de Năstăsie, în minutul 77, Dumiter a ratat exasperant, după ce a trimis pe lângă poartă, spre disperarea antrenorului Remus Steop. FC Argeș a egalat în minutul 80, prin Năstăsie, un șut cu bara, ca la biliard. Până la final, ambele echipe au încercat să obțină victoria, dar fără succes, astfel că Ripensia ajunge la 14 puncte după șase etape.

Ripensia Timișoara: Rădulescu,  Popa, Hecsko, Apro, Toma, Dumiter, Zaluschi, Bobină (min 84 Stoi), Ungureanu (min 93 Vlădia), Mediop, Golda (min 80 Golda)

FC Argeș: Popescu, Torişte, Vişa, Şerbănică, Stan, Costin, Şerban, Grecu (min 67 Oancea), David (min 57 Popa) ,Năstăsie (min 85 Nilă), Buhăescu

Remus Steop a fost inspirat cu titularizarea lui Golda și a spus că nu e așa supărat pe Dumiter pe cât o arată în timpul jocului. ”Ne bucurăm că am reușit să înscriem și astăzi. Păcat că nu am mai reușit să mai înscriem o dată sau de două ori după primul gol, pentru că am avut șanse. Una peste alta, mă declar mulțumit de rezultat. Am întâlnit o echipă bună, care vine după două săptămâni de pauză. Noi venim după o deplasare foarte grele și două jocuri grele contra unor echipe dificile. Eu mă declar mulțumit, este un punct pe care l-am câștigat astăzi. Adversarul nu a fost cu nimic mai bun decât noi, dar e o echipă bună, așezată, cu tradiție în fotbalul românesc și s-a văzut, pentru că se transmite lucrul acesta. Nu eram supărat pe Dumiter, ci pe anumite inexactități. Totuși e un jucător tânăr, de perspectivă, căruia i se acordă foarte mult credit. Bineînțeles că îmi doresc mai mult de la el. Am considerat că Golda e mai proaspăt, vine după o perioadă de inactivitate. A avut și el o operație în cursul verii. Matiș mi s-a părut mai obosit după meciul de la Brăilă. Până la urmă a fost inspriat, nu pot decât să-l felicit pe el și pe toată echipa. Și-au creat destul ocazii. Păcat că nu am avut mai multă luciditate la ultima pasă și în fața porții”, a declarat tehnicianul neînvins până acum.

Raul Costin, jucător venit din Liga I, a lăudat jocul Ripensiei. ”Per total acest 1-1 e un rezultat corect, pentru că și cei de la Ripensia au avut ocaziile lor, situații destul de mari pe greșelile noastre personale. E un punct câștigat de aici putem clădi să mergem mai departe, să avem mai multe puncte. Cei de la Ripensia au cerut penalti, dar m-a lovit mingea chiar în față. Bine că nu a ieșit gol și s-a terminat așa, era o situație destul de periculoasă în careu. Noi am venit să câștigăm. Așa ne-am hotărât, să câștigăm fiecare meci, să fim cât mai sus în clasament. Dar, per total, după cum a decurs jocul, e un rezultat echitabil. Ripensia e o echipă foarte reactivă, care au stilul lor propru de a juca. Au acest atacant, Mediop, care e foarte bun, se bate pentru fiecare minge, are viteză mare de reacție, dar părerea mea e că se vor tăia ușor”, a punctat jucătorul piteștenilor.

Etapa viitoare, Ripensia are o deplasare grea, la Târgoviște.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.