Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli s-a impus cu 4-1 acasă cu Dunărea Călărași, ultimul meci dinainte de derby-ul cu UTA de peste două săptămâni. Mera a fost eliminat ușor în prima repriză, când oaspeții conduceau prin golul marcat de Cătălin Țîră, dar timișorenii au revenit după golurile marcate de Ghinescu, Blănaru (de două ori) și Vucea, iar în urma acestui succes, echipa e salvată matematic de la retrogradare. 

Partida a început fără ocazii semnificative. În minutul 12, Teut a ratat întâlnirea cu mingea centrată de Ghinescu în careu, iar peste șapte minute, portarul Lungu a respins șutul lui Blănaru. În acets context, Dunărea a deschis scorul în minutul 28. Kanda a șutat în bară din lovitură liberă, dar Țîră a reluat din careu în plasă, pentru 0-1. În minutul 36, lucrurile păreau să meargă rău pentru gazde, după ce Mera a fost eliminat cu roșu direct după o intrarare la Țîră. Totuși, în minutul 43, Ghinescu a egalat cu o execuție foarte bună din 20 de metri. Până la pauză, Kanda a mai ratat o ocazie, iar la vestiare s-aintrat cu 1-1.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La reluarea jocului, Poli a preluat conducerea în minutul 50, când Blănaru a marcat după un corner bătut de pe dreapta de Mădălin Stancu. A urmat un balon șutat peste de Preoteasa în contul oaspeților, dar și o lovitură liberă trasă pe lângă poartă de Stancu și un balon trimis puțin pe lângă poartă de Birău. Inferioritatea numerică nu s-a simțit în minutul 63, când Blănaru a scăpat singur spre poartă și a marcat cu un șut din forță pentru 3-1. Debutant la Poli, Sorescu a dat o centrare excelentă pentru Ghinescu, reținută însă de portarul Lungu. Pe final însă, Vucea, reintrat și el, a înscris golul de 4-1, la vinclu, după o acțiunea personală.

ASU Poli: Gakos – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Nicolescu – Teuţ (min 54 Sorescu ), Birău (min 77Gălan ),  Stancu, Ghinescu – Blănaru (min 86 Vucea )

Dunărea Călărași: Lungu Ţenea (min 58 Licu ), Mardare, Şandru, Stancu (min 46 Ibrian) – Danciu, Preoteasa, C. Cristea 51 (Ciocâlteu ), Cr. Puşcaş – Kanda, Ţîră

Sorin Brîndescu a avut și aspecte ce l-au nemulțumit la jocul elevilor săi. ”Am început jocul greoi, cu foarte multe greșeli, nu am avut ritm, marcajul larg. Am avut și multă șansă, pentru că ei au avut situații de a înscrie. Cred că golul egalizator al lui Ghinescu, care a fost un șut foarte frumos, pe recuperarea noastră, ne-a redat încrederea. După pauză am jucat bine faza de apărare și contraatac, că nu puteam să jucăm altceva. Acum suntem bucuroși și fericiți că am câștigat jocul. Nu m-am așteptat la o asemenea diferență, pentru că în repriza a doua am încercat să punem probleme în atac, pentru că pe benzi era clar că noi nu putem să dezvoltăm jocul. Am plecat de la premisa să nu luăm gol dacă nu putem marca, dar băieții au jucat foarte bine pe contraatac și au fost inspirați la finalizare. Noi vrem să câștigăm fiecare meci, au fost jocuri pe care le-am pierdut categoric, dar astăzi am fost mai eficienți. Eliminarea lui Mera mi se pare prea ușoară, ne dereglează acum puțin pentru meciul cu UTA, dar vom găsi soluții”, a declarat Brîndescu.

Răzvan Ghinescu a spus că oricum, alb-violeții nu își făceau probleme cu retrogradarea. ”O victorie meritată, am controlat jocul după eliminare. Cred că până la urmă ne-a prins bine eliminarea, ne-am organizat mai bine pe apărare și pe contraatac, am arătat că este mai bine. Bine că mi-am mai făcut o dată mingea, dacă trăgeam din prima, cred că trăgeam în blocaj. Victoria e foarte importantă și ne dă încredere și pe viitor. Nu am mai pierdut de trei etape. E foarte important să nu pierdem. Într-adevăr, ne gândim mai mult la meciul cu UTA, este foarte important pentru noi, mai ales că e important și pentru suporteri. E un meci pe care îl așteptam de la începutul anului. Nu cred că se punea problema să retrogradăm, noi știam de la începutul anului că nu vom retrograda, mai ales că suntem o echipă”, a declarat jucătorul.

Adrian Mihalcea a lăudat jocul Timișoarei. ”Felicit echipa gazdă pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru felul în care au jucat în zece oameni. Să zicem că ne-a cam adus cu picioarele pe pământ. Astăzi am părut ca o echipă fără orizont, obosită, cu probleme tehnice. Dar ”meritul” pentru evoluția noastră proastă e și evoluția bună a lor. Am condus 1-0 și am avut benzină doar pentru 20-30 de minute. Faptul acesta s-a văzut. Nu facem un capăt de țară. Am primit o lecție de fotbal. Sunt ferm convins că de etapa viitoare vom juca ca și până acum. Problemele noastre au apărut din varii motive. Nu vreau să găsesc alibi. Au jucat mult mai bine cei de la Timișoara și acceptăm această înfrângere. M-ar fi mulțumit dacă am fi făcut același triunghi de pase din prma repriză și nu jocul în lateral și spate din repriza a doua. Sunt convins că de etapa viitoare vom începe să câștigăm”, a declarat antrenorul călărășenilor.

ASU Poli va sta săptămâna viitoare, iar în 21 mai primește vizita rivalei UTA, pe ”Dan Păltinișanu”.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.