Joma - JSport.roJSport.ro

Voința Biled va merge în faza națională a Cupei României după ce s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la ASO Deta, formație ca și promovată din Liga a V-a. A fost un meci antrenant, chiar dacă terminat în cele 90 de minute de minute regulamentare, cu două penaltiuri parate de portarul Nicu Bogdan în fața celor câteva sute de spectatori veniți la partida de pe arena din Deta.

Prima repriză a fost una cu un joc de uzură, destul de urât, cu faulturi la centru terenului și aut-uri care au fragemntat mult meciul. Biledul a simțit de câteva ori faulturile destule de dure ale celor de la Deta, care au avut un prim șut mult peste poartă doar în minutul 23. Nici Voința nu și-a creat ocazii foarte concrete, cu câteva mingi spre spațiul porțiii lui Brădău, astfel că la pauză s-a intrat cu 0-0.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza a doua, Nohai a făcut fault în careu în minutul 62, dar Moga a ratat lovitura de la 11 metri, apărată de Bogdan, care a ghicit că jucătorul Detei va trage în dreapta sa. După ocaziile lui Blaga și Stroe, în contul oaspeților, Nemițanu a marcat în minutul 75 dintr-o lovitură liberă chiar din fața careului. Zidul din cinci oameni pus de Brădău nu a fost un impediment pentru un șut direct în plasă.

Gazdele au egalat în minutul 87, la al doilea penalti dictat de arbitrul Botaș după faultul portarului Bogdan. Goalkeeperul a parat și de data aceasta, dar executantul Gheju a fost pe fază și a reluat în poartă. Totuși, Voința Biled a demonstrat că este vicecampioana Ligii a IV-a și a marcat în minutul 89 prin Blaga, cu o reluare după un corner de pe partea stânga.

ASO Deta: Brădău, Jarcalete, Moga, Goia, Brădean, Semeniuc (min 50 Marcu), Popovici, Chiticariu (min 80 Gheju), Natanticu, Bărburescu, Radu

Voința Biled: Bogdan, Drăguș, Nohai, Paulevici, Brusturean, Nemițanu (min 76 Anghel), Tomescu, Petrișor, Blaga, Sandu (min 93 Butoi), Stroe (min 90 Meltiș)

Antrenorul Iulian Tăut și-a încununat cu succes primul an pe banca Biledului. ”Suntem extraordinari de fericiți. Cred că aducem mult mândrie comunei pe care o reprezentăm, Biled. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi. Vreau să-i felicit în special pe băieți, care au fost extraordinari, foarte determinați, și care au făcut sacrificii greu de înțeles pentru mulți oameni din fotbal. Sunt foarte fericit, nu îmi vine să cred ce am realizat la primul an pe banca tehnică. A fost un meci greu, cu multă determinare, atât din partea noastră, cât și a oaspeților. Felicit și echipa din Deta, care va face față cu brio în Liga a IV-a. Ne dorim să trecem și de următoarea etapă. Mentalitatea noastră cu care ne-am obișnuit până acum nu ne lasă să ne obișnuim cu ideea că am terminat. Vom vedea și vom pregăti meciul când va fi cazul”, a declarat Iulian Tăut.

Florin Albu, tehnicianul Detei, a spus că finala a fost un test util în perspectiva promovării în Liga a IV-a. ”A fost un duel echilibrat. Biledul e o echipă foarte bună, se vede că au jucători cu mare experiență și care știu să profite mai bine de șansele ivite. Se vede că au un Nohai în apărare, au mijlocul foarte bun. Noi mai avem de învățat. Am intrat puțin timorați în prima repriză, cu puțină frică de adversari, că e finală, mă rog, nu am jucat dezinvolți, ca de obicei. În a doua repriză ne-am mai revenit. Am avut șansa cu penaltiul, poate dacă deschideam scorul, era altceva. În schimb, au dat ei gol din lovitură liberă. Asta e viața, acesta e fotbalul, mai avem o cupă anul viitor. Fotbalul e frumos pentru că nu se termină niciodată. Jucătorii mei trebuie să învețe cum să gestioneze astfel de meciuri. Noi la Județ am avut adversari slăbuți, cu care nu ne-am putut verifica potențialul maxim”, a declarat antrenorul gazdelor.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.