Joma - JSport.roJSport.ro

Federația Română de Fotbal  a oprit competițiile și a început să analizeze, în cadrul unui Grup de Lucru, posibilitățile reluării întrecerii. O dată luată ca posibilă variantă este 16 mai. Antrenorul lui ASU Poli, Octavian Benga, este pesimist în ceea privește reluarea Ligii 2, deoarece ia în calcul mai multe aspecte practice ale posibilității.

Joi la prânz, Benga nu anunțase jucătorii de la ASU Politehnica Timișoara nimic diferit față de începutul săptămânii, când le-a spus că au liber până luni. Practic însă, antrenorul e conștient că nu va mai organiza o ședință de pregătire prea curând în următoarele săptămâni. ”Din punctul meu de vedere, totul este compromis. Am văzut ce se discută, dar eu cred că va mai dura două-trei luni situația aceasta. Nu ar trebui să ne antrenăm până nu se vindecă și ultimul caz. Altfel, ce facem, ne putem îmbolnăvi. Cine răspunde? Ar trebui câteva luni să fie totul la sânge, ca să scăpăm. Deocamdată, eu le-am dat liber jucătorilor mei până luni. Așteptăm hârtii oficiale, de la Prefectură, de la Guvern, nu știu de unde ar trebui să primim”, ne-a declarat Benga, care spune că de când s-au sistat antrenamentele la Poli, la club nu a venit vreo hârtie oficială.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Grupul de Lucru al FRF analizează ca variantă pentru Liga 2 să se joace când se va vor putea relua meciurile cu play-off și play-out. Benga e de părere că după 24 de etape, e o soluție greu de pus în practică. ”E complicat acum să stabilești un clasament, pentru că echipele nu au un număr egal de meciuri. Noi, Poli, avem un meci în minus, la fel ca și alte echipe. Mai există și problema victoriilor la «masa verde» cu Snagovul. Acest clasament nu e cel real, cu 3 puncte poți urca 5 locuri în acest moment. Cred că ar fi mai bine să anuleze actualul campionat, pentru că nu cred că starea de urgență va trece prea curând”, crede tânărul antrenor.

Pe lângă discuțiile generate de clasament, Benga vede și alte aspecte care fac un astfel de scenariu destul de dificil de pus în practică. ”Va fi o problemă și cu multe meciuri vară. Ar putea fi afectată sănătatea jucătorilor, pentru că ar trebuie să se dispute multe meciuri la temperaturi foarte ridicate. Apoi, la 30 iunie ne expiră contractele. Poate unii jucători nu vor dori să continue, și dacă s-ar decide că se prelungesc cu o lună-două. Rivalele ne pot lua jucătorii. Unii pot opta să meargă la Liga 3, la cluburi ale primăriei. E o situație foarte complicată”, a mai adăugat antrenorul lui ASU Poli.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.