Joma - JSport.roJSport.ro

La nivel european, începe să se discute timid despre reluarea competițiilor fotbalistice, după ieșirea din stările de urgențe decretate din cauza pandemiei de coronavirus. Răzvan Burleanu a pomenit astăzi despre acest lucru și a precizat că nu e exclus ca primele etape să se joace fără public!

Mesajele venite dinspre UEFA sunt clare: campionatele de fotbal trebuie să se termine pe teren. De asemenea, deși nu s-a spus asta explicit, UEFA militează și pentru menținerea regulamentelor, ceea ce ar înseamna la o Liga 2 comprimată, dar în formatul actual, chiar dacă au fost propuneri pentru varianta cu play-off și play-out. Revenind la starea de urgență, mai mult ca sigur, restricțiile se vor ridica abia la jumătatea lunii mai, și atunci să se reia antrenamentele normale. O dată posibilă pentru primele jocuri oficiale, în aceste condiții, poate fi 13 iunie, dacă nu cumva în următoarele săptămâni cazurile de coronavirus scad intr-un ritm alert în România și starea de urgență se ridice mai rapid de 60 de zile, lucru permis de lege.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Burleanu nu exclude și meciuri oficiale fără spectatori! ”Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea. De la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. În același timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competițiile noastre. Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiți la reluarea competițiilor. Odată fotbalul repornit vom reuși să redăm societății o bucată din ceea ce înseamnă viața normală!”, spune președintele FRF.

Firește, dintre echipele timișorene, cea mai afectată ar fi ASU Poli. La meciul cu Rapid, au venit peste 7000 de spectatori pe ”Dan Păltinișanu”, iar primăvara aceasta mai erau programate patru derby-uri pe ”Marele Oval”. În runda numărul 32, ASU Poli primea vizita UTA-ei, și în mai urmau alte derby-uri, cu Petrolul, Ripensia și U Cluj. Când se va relua competiția, o vom face prin etapa 25, astfel că ar mai trece șapte etape până la derby. În sistem comprimat cu două jocuri pe săptămână, asta ar putea înseamna o lună de zile. Așadar, pentru Derby-ul Vestului, am putea avea emoții să se joace fără spectatori!

Pentru Ripensia, singurul avantaj e că la Stadionul Electrica, este timp pentru finalizarea lucrărilor.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.