Ripensia Timișoara a reînceput fericit sezonul de primăvară acasă, cu un succes cu 2-1 obținut cu Dacia Unirea Brăilă, echipă din zona ”roșie” a clasamentului. Din păcate, portarul Dalin Munteanu s-a accidentat grav, iar cu această ocazie, a debutat în liga secundă tânărul Mario Contra.

Meciul a început destul de alert. Călin Toma a bătut foarte bine o lovitură liberă, dar portarul Botaș a reușit să respingă. Timișorenii au continuat curajos, iar în minutul 7, Bădăuță a centrat pentru Mediop, care a tras în stâng aportarului pentru 1-0. A urmat o nouă lovitură liberă, bătută bine de Apro, dar respinsă de Botaș de la rădăcina barei. Brăilenii au fost nevoiți să îl înlocuiască pe Bucur, accidentat, cu Ciucureanu, iar din minutul 10, jocul galben-roșiilor s-a stins brusc,cu doar o execușie cu exteriorul ratată de Băduță în minutul 21.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Pe fondul schimbării raportului de forțe, a venit și golul Brăilei. Vitan i-a centrat de pe stângă lui Banyoi, iar acesta a marcat din 7 metri pentru 1-1. Imediat după, Munteanu a căzut rău după o fază banală de joc și a fost dus la spital, pentru o ruptură de ligamente. În locul său a intrat Contra, care a parat o acțiune a lui Vitan. Până la pauză, Țăranu a tras peste poartă, la fel ca și Ungureanu, la celelalte buturi. Contra a avut de furcă cu Ciucureanu, fază la carel-a salvat apărarea, iar în minutele de prelungire, Anghelina a tras peste poartă.

Jocul Ripensiei nu a avut mai multă consistență nici în debutul repriei a doua. Mediop a trimis un șut pe lângă poartă, iar în replica, și Anghelina a ratat spațiul porții. Faza ce a decis jocul s-a petrecut în minutul 68, când Vitan l-a lovit pe Adi Popa în picior în careu, după ce căpitanul Ripensiei a ajuns primul la minge. Arbitrul a dictat penalti, tras sigur de Mediop în stânga lui Botaș pentru 2-1. Brăila a mai  vut un șut bun al lui Anghelina, pe lângă vinclu, în minutul 81, iar după fluierul final, Niță a văzut cartonașul roșu pentru proteste la adresa arbitrajului lui Denis Hadiner.

Ripensia Timișoara: D. Munteanu (M. Contra 32′) – Bocşan, Burdeţ, Apro (Ţugui 66′) – Ad. Popa , Mînecan (Stoi 86′), Zurbagiu, C. Toma – Ad. Ungureanu – Mediop, Bădăuţă

Dacia Unirea Brăila: Botaş – Gab. Niţă,Ţăranu, Hamza, Al.Nicola  -Anghelina, Stănciulescu ((Dushkaj 84′) – A. Manea, Ol. Bucur (Ciucureanu 12′), Vitan (Cubleşan 70′) – Banyoi

Paul Codrea e fericit că Mediop e din nou golgheterul ligii, cu 16 reușite, și a lăudat și jocul adversarilor. ”Am jucat cu o contracandidată directă. Dacă pierdem acest meci, intram în horă. Nici acum nu stăm liniștiți. Dar măcar respirăm. Putem să pregătim în liniște și cu încredere meciul care urmează. Am simțit că la mijloc aveam anumite probleme în repriza a doua, nu pot să spun că a fost o mutare decisivă. Băieții au fost fantastici, au crezut în șansa lor până la final, asta le-am și zis la pauză, să creadă, pentru că un meci se poate câștiga și în minutul 90, nu trebuie să-l câștigi din prima repriză. Ne bucurăm pentru Mediop, că a rămas.E cea mai bună achiziție a noastră, cum am spus în iarnă. Sperăm să dea cât mai multe goluri și la vară să facă pasul spre o echipă de top din România. Sunt o echipă preocupată de joc. E o echipă tânără, au schimbat foarte mulți jucători în iarnă. I-am văzut pe DVD-uri. Au tinerețe, chef de joc și prin asta au impresionat. Au marcat un gol foarte frumos, greu de contracarat și îi felicităm și pe ei pentru prestația lor”,a precizat tehnicianul.

Alin Pânzaru a fost și auto-ironic, supărat că Brăila rămâne pe ultimul loc. ”Înfrângere azi, înfrângere la Suceava, pe un fond de joc bun în ambele meciuri. Probabil e antrenorul slab, cu siguranță. Au fost două greșeli individuale. Nu aș putea spune că s-a pierdut jocul pe două greșeli colective. Două situații simple pe care le puteam rezolva. Un aut în prima repriză, o minge simplă de jucat, pe care o complici și e 1-0 și la penalti, a fost jucată mingea. Nu mai are importanță. Nu te pui în situația de a degaja o minge pe care nu o vezi. Două situații care ne-au privat de cel puțin un punct. Ca joc, o atitudine foarte bună. Ne-am creat ocazii, dar am pierdut cu o echipă din zona apropiată nouă. Rămânem pe ultima poziție și ne afundăm, din păcate. Efortul colectiv e foarte bun, din păcate, nu avem puncte. Aș fi preferat un joc prost, fără elan, și să plecăm cu ceva. Plecăm cu săptămânile de acasă și ne întoarcem cu tolba goală. Am început jocul cu șase jucători U21 și am terminat cu opt. Sunt copii buni, au elan. Probabil nici experința pe care nu o au nu ne face să gestionăm mai bine momente de genul celor de la goluri”,a precizat tehnicianul.

Ripensia are următorul meci pe terenul lui FC Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.