Joma - JSport.roJSport.ro

Scandalul iscat cu ocazia meciului de rugby scoate la suprafața problemele majore de la Stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu impact asupra fotbalului. Ipotetic, dacă Timișoara ar avea o echipă de fotbal de prima ligă, cel mai mare stadion din oraș nu este regulamentar pentru condițiile din Liga I. Problema e simplă: instalația de încălzire a gazonului nu poate funcționa în continuu, din motive tehnice și juridice, deoarece lucrarea nu a fost niciodată recepționată.

De altfel, instalația nu a fost pornită niciodată pentru fotbal, ci o singură dată, de cei de la echipa de rugby, cu generator adus pentru partida din ianuarie 2017. Cum în prezent, cluburile trebuie să țină instalația de încălzire pornită în permanență când e frig, un generator închiriat ar presupune costuri astronomice. Soluția ”normală” e ca instalația să fie cuplată la rețeaua de curent. Numau că CJT ar trebui să schimbe instalația la stadion, deoarec altfel, ar risca să alse fără curent to cartierul din jurul ”Marelui Oval”. Impedientul e însă faptul că lucrarea nu a fost recepționată.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Romeo Malac a confirmat informațiile. ”Știu și eu că trebuie schimbat ceva, deoarece instalația consumă mult curent și există riscul să rămână cartierul fără curent. Dar ca CJT să facă aceste modificări, lucrarea ar trebui recepționată. Eu știu că recepția nu s-a făcut niciodată. Când era Daniel Stanciu încă la club, știu că firma a refuzat, deoarece nu se plătiseră toți banii”, spune administratorul stadionului. Inslatația a fost pusă în sezonul 2015-2016, iar plata s-a terminat ulterior.

Radu Birlică spune însă că nu poate face recepția acum. ”Anul trecut am plătit ultima tranșă de 10.000 de euro pentru instalație, a fost o cesiune din drepturile TV. În total, a costat 75.000 de euro. Eu am solicitat un punct de vedere de la avocați, pentru că instalația este un bun al unui club în insolvență și nu vreau peste ani, ca administrator, să mi se impute că prin recepție am înstrăinat un bun al clubului. De asemenea, nu mi s-a solicitat niciodată oficială să facem recepția. Acum 4-5 luni a discutat cu domnul Dobra (n.r. Călin Dobra, președinte Consiliu Județean Timiș) amical, că ar trebui să facem recepția, atât”, spune administratorul special al clubului.

Birlică spune încă că cei de la CJT ar trebuie să fie responsabili și de instalație, și de deszăpezire. ”Noi când închiriem un stadion, ar trebui să o facem cu el curat și funcțional. Ei închiriază, ei trebuie să se ocupe de deszăpezire, de instalația de încălzire. Domnul Malac și domnul Doroș sunt neprofesioniști, și țin locul unor tineri care ar fi mult mai capabili”, a precizat Birlică despre șeful Direcției de Prestări Servicii și administratorul stadionului.

Altfel, Călin Dobra și-a declarat public intenția de a dărâma stadionul cât de curând. Un lucru este cert, în 31 mai – 2 iunie pe arenă va avea loc festivalul de muzică Diskoteca. Iar dacă echipele timișorene nu prea au șanse să promoveze, rămâne discuția dacă Sportul Snagov ar câștiga biletele de prima ligă, moment pentru care nu e exclus scenairul mutării la Timișoara.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.