Joma - JSport.roJSport.ro

Fotbalul și rugby-ul timișorean ar putea avea probleme serioase din vară, după ce președintele CJT, Călin Dobra, a anunțat că sunt mari ca Stadionul ”Dan Păltinișanu” să fie închis în vară. Problema constă în surparea unei părți din Peluza Sud, datorită golurilor apărute în valul de pământ pe care a fost ridicat stadionul. Dacă cei de la clubul de prima ligă se gândesc la o mutare la Severin sau Cluj, primarul nici nu concepe așa ceva.

De altfel, de când s-a reluat Liga I, Peluza Sud și o parte a Tribunei 2 sunt inchise, din cauza surpării stadionului. Cășin Dobra, președintele CJT, a punctat la emisiunea Vocile Banatului de la Digi 24 Timișoara, că din vară, ar putea inchide tot stadionul. De altfel, proprietarii arenei de la CJT doresc să demoleze vechiul stadion, pentru a construi altul pe aceeași locație. O asemenea decizie înseamnă că până se ridică alt stadion, fotbalul de prima ligă nu își va mai găsi locul în Timișoara, paradoxal, și dacă ACS Poli rămâne în primul eșalon, unde ar putea promova și ASU Poli.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În prezent, pe stadion evoluează Poli cea din prima ligă, dar și Timișoara Saracens. De altfel, echipa de rugby a jucat în cupele europene în ianaurie la Cluj, deoarece instalația de încălzire a gazonului de la ”Marele Oval” nu e cuplată la instalația de curent din cartier. rugbyștii pot juca meciurile din compeitțiile interne în Ronaț, dar fotbalul de prima ligă nu are nicio alternativă. Pentru ASU Poli, e complicat de două ori, deoarece Stadionul Știința va intra în renovare din vară.

Dobra a spus cu lejeritate că ACS Poli va trebuie să își caute alt stadion. Însă Nicolae Robu nici nu ia în calcul varianta mutării echipei. ”În primul rând, eu nu cred că este cazul să se închidă stadionul. Nu cred că problemele sunt atât de mari încât să nu se poate face lucrări de consolidare. Ar fi absurd să dispară un obiectiv atât de important pentru oraș. Voi avea o discuție cu președintele Consiliului Județean Timiș, pentru că nu am discutat niciodată pe acest subiect. Chiar și atunci când se va ridica un stadion nou la Timișoara, Dan Păltinișanu ar putea fi utilizat în continuare. La Barcelona, vechiul stadion există lângă cel nou, la 100 de metri. Consiliul județean vorbește ca și când ar ridica ei un nou stadion, dar aceste obiective sunt construite de Compania Națională de Investiții. Dacă cei de la CJT au ambiția să se facă un stadion pe terenul lor, le dăm noi primăria un teren, nicio problemă”, ne-a precizat primarul.

Totuși, conducerea prim-divizionarei Poli ia în calcul ca din vară, dacă nu se retrogradează, echipa să fie mutată la Severin sau pe Cluj Arena. Deși a scăzut suprafața ce se închiriază la Stadionul ”Dan Păltinișanu”, chiria a rămas aceeași. Este vorba de 5000 de lei plus TV pentru evenimente fără nocturnă, sumă la care se adaugă 1000 de lei, plus TVA, la evenimente la care se aprinde nocturna. Stadionul, botezat inițial ”1 Mai”, a fost ridicat de regimul comunist, inaugurat în 1963 și este al doilea cel mai mare din țară, cu peste 32.000 de locuri.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.