Joma - JSport.roJSport.ro

Fotbalul timișorean are în continuare ”produse” de export, chiar dacă nu neapărat la echipele de top ale Europei. Mai mulți fotbaliști care s-au „copt” pe terenurile din Timișoara joacă acum în străinătate, iar principalele campionate sunt cele din Italia, Cipru, Albania sau Kazahstan.

În Peninsulă, una dintre principale națiuni fotbalistice mondiale, regăsim trei timișoreni care, la un moment dat în cariera lor, au trecut pe la echipa națională. La Perugia, în Serie B, îi avem pe fundașul dreapta Romario Benzar, ajuns la 28 de ani și prezență constantă a echipei naționale, dar și pe tânărul mijlocaș central Vlad Dragomir. Dacă Benzar e împrumutat de la Lecce, din Serie A, Dragomir, în vârstă de 20 de ani, aparține de clubul din centrul ”Cizmei” din vara lui 2018, după experiența de la Arsenal. Tot în Serie B joacă alt mijlocaș defensiv timișorean, Marius Marin. În vârstă de 21 de ani, Marin, convocat la fel ca Dragomir la naționala de tineret, evoluează la Pisa.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Un mic grup de timișoreni se află și sub soarele blând al Ciprului. După mai multe sezoane petrecute în ultimii ani în Turcia și o perioadă în care nu a avut echipă, mijlocașul de bandă dreaptă Gabriel Torje, acum în vârstă de 30 de ani, joacă la Larisa. Nu se plictisește nici în perioada pandemiei, deoarece îl are alături pe Steliano Filip. Fundașul stânga de 25 de ani născut la Buzău, dar format de LPS Banatul a ajuns la echipa din Țara Afroditei după o experiență la FC Viitorul. Tot în Cipru e și băcăuanul crescut la Timișoara, Costel Pantilimon. Ajuns la 33 de ani, portarul este jucătorul Omoniei Nicosia, unde a fost împrumutat iarna aceasta de Nottingham Forest.

Fost component al naționalei U21, unde a fost și căpitan, Deian Boldor a ajuns în Albania în prezent. Fundașul central de 25 de ani care a jucat ani buni în Italia a fost împrumutat vara trecută la FK Partizani, în capitala Tirana. Boldor a avut și o experiență canadiana, la Montreal Impact.  În afara Europei fotbalistice regăsim alt internațional timișorean născut în 1995, care a rămas și în circuitul naționalei mari. Dorin Rotariu joacă din vara lui 2019 în Kazahstan, la Astana.

În fine, am fi avut și un fotbalist crescut la Timișoara în prima ligă maghiară, dacă nu venea coronavirusul peste noi. Iasmin Latovlevici, fundașul stânga de 33 de ani născut la Moldova Noua, dar crescut la Timișoara, a ajuns, după mulți ani în Turcia, la Kisvarda. Gruparea i-a dat afară pe el și Gicu Grozav pentru că au plecat din Ungaria fără permisiunea clubului, astfel că acum, jucătorul cu 10 selecții la naționala României este liber de contract.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.