Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara a fost eliminată din optimile Cupei României după un 3-0 cu Fotbal Club Steaua București și după două gafe de cascadorii râsului făcute de Josip Soljic. Dacă Ionuț Popa nu a fost dur după meci, a făcut-o în schimb vicepreședintele Radu Birlică, hotărât să-l dea afară dacă și primarul orașului își va da acordul.

Soljic a venit la Poli în iarna trecută, iar impresarul său este Vojislav Vranjkovic, fost jucător la Pandurii sau Corona Brașov. În meciul cu FCSB l-a faultat pe Golofca de penalti, dar Hațegan nu ”s-a prins”, și i-a dat o pasă ”superbă” lui Golofca pentru golul doi. ”Eu am luat decizia, rămâne să vorbesc și cu primarul. Din punctul meu de vedere nu mai are ce căuta aici. Nici un jucător de 17 ani nu dă pasă înapoi cu capul din 40 de metri când trei atacanți merg spre poartă. Ca să nu mai zic că primul lui contact la Golofca a fost penalti, îl ia în careu, nici nu s-a dus la minge! Eu nu pot să mă compromit cu Soljic!”, ne-a spus Radu Birlică.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazeta Sporturilor a publicat un articol luna trecută în care dezvăluia că în 2009, Soljic a fost cercetat într-un dosar de trucare de meciuri în Elveția. Jucătorul era plătit cu o parte din salariu de compatriotul său Marijo Crvtak, condamnat ulterior la cinci ani și jumătate de închisoare. Supărarea lui Birlică se referă și la ”potul” de calificare în sferturi, unul de 20.000 de euro. Clubul se baza că închide salariile pe luna august cu încasările de la meciul cu steliștii, dar acest lucru nu va fi posibil. ”Sunt supărat că ne-a scos ăsta 20.000 de euro din buzunar. Aveam șanse mari să ne calificăm. Am vândut foarte puține bilete, 2.200. Vom vedea cu salariile de luni”, a mai spus Birlică.

Soljic a venit liber de contract la Poli, de la Inter Zapresic, unde avea contract de jucător amator, lucru permis în Croația și la nivel superior. Acum e cotat pe transfermarkt la 300.000 de euro.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.