Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara, mai cu seamă Centrul de Copii și Juniori condus tot mai defectuos de Aurel Șunda, pierde anual tineri jucători talentați. De-a lungul timpului, de cele mai multe ori a fost vorba de ”produse” proprii, dar și de tineri ajunși în curtea clubului, dar pentru care nu a avut nimeni ochi, iar actualul antrenor, Leo Grozavu, recunoaște această problemă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Doar față de cei cu care se începuse acest sezon, Poli l-a pierdut gratis pe Sebastian Mailat, care a devenit liber de contract după cea intrat în ziua 91 de neplată. Înainte, deși l-a adus împrumut de la FCSB, Vlad Mihalcea a plecat împrumut la Clinceni, tocmai pentru că era rezerva lui Mailat, ulterior ”evaporat” și el. Anterior, clubul l-a pierdut pe colegul de generație a lui Mailat, Deian Sorescu, după ce fostul președinte Ioan Miculaș nu i-a înregistrat la timp un contract la FRF și comisiile l-au dat liber la un litigiu între club și jucător și impresar. Dacă Mailat e măcar la CFR, Sorescu e la ASU, în Liga a II-a.

Din actuala națională U19, Poli a mai rămas doar cu Denis Haruț, după ce Vlad Dragomir a plecat la Arsenal, iar din încăpățânarea fostului președinte Liviu Anton, clubul a încasat doar 90.000 de euro. Puțin peste 20.000 de euro s-au încasat pe Ovidiu Popescu, de la FCSB, deoarece jucătorul aparținea în principal de Marcel Băban și impresarul Cristea Opria. Pe acolo s-au învârțit și banii încasați pe Andrei Sîntean, plecat la Slavia Praga, căruia fostul manager Daniel Stanciu i-a făcut contract până 18, și nu la 19 ani cum sunt uzanțele.

Crescut de LPS Banatul, Darius Buia a ajuns vara aceasta la Poli, adus pentru echipa a doua, după o perioadă de accidentare. Clubul a desființat echipa de Liga a III-a din rațiuni financiare, iar Buia a ajuns să dea gol după gol la UTA. Nebăgat în seamă pentru prima echipă, ironic, acum joacă sub comanda lui Ionuț Popa. Leo Grozavu recunoaște că i-ar fi plăcut să-i aibă pe Dragomir, Sîntean sau Buia sub comandă. ”Timișoara în ultimii ani a pierdut foarte mulți jucători tineri cu care se putea face o echipă foarte competitivă, de viitor.  Sunt jucători până în 23 de ani care ar fi putut să reprezinte Timișoara cu succes. Îi urmăresc. Generațiile ’95-’96-’97-’98 sunt foarte valoroase” a spus Grozavu.

Deocamdată, la Poli Sebastian Velcotă a dispărut din echipă după ce l-a debutat tocmai Grozavu, cu banderola pe braț. Cosmin Bîrnoi a devebit și el rezervă, iar Lucian Oprea sau Raul Cochințu nu au primit încă o șansă. Ionuț Popa chiar ironiza situația: ”Dar nu ştiu ce se întâmplă cu tinerii, Velcotă şi Bîrnoi au fost vânduţi în străinătate?”. Alți tineri joacă sub formă de îmrpumut: Harald Fridrich și Narcis Popan la Lugoj, Cristian Podină la Reșița, sau Radu Motreanu la ASU.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.