Joma - JSport.roJSport.ro

ACS Poli s-a putut pregăti luni și marți cu acces la vestiarele Stadionului ”Dan Păltinișanu”, dar există pericolul ca CJTsă nu mai le permită accesul decât la meciurile oficiale. Situația clubului este problematică, iar președintele spune că va pleca dacă echipa e dată afară de la stadion și că situația financiară le dă ”fiori”. De asemenea, Birlică și Ganea lansează ipoteza că ASU Poli și Ripensia sabotează clubul lor, cu miza, juniorii ACS-ului.

Radu Birlică a fost în această dimineață să discute la Consiliul Județean Timiș, cu propunerea că ei să lase tot ce dețin la stadion (calculatoare, mobilier de la vestiare, aparatură medicală, mașini de spălat) și pentru celelalte echipe care vor închiria arena pentru meciuri. Birlică spune că clubul e acolo de jumătate de secol deși ACS Poli există din 2012. ”Acest club este aici de 50 de ani. Mi se pare absurd că această decizie a venit acum, nu în urmă cu două luni. Am purtat o discuție cu domnul Dobra, cu care am o relație excepțională, le-am spus că dorim să punem la dispoziția celorlalte cluburi infrastructura. Ne dorim să ocupăm acest stadion legal. Am sesizat însă o lipsă de profesionalism și răutate la domnul Doroș (n.r. Marțian Doroș, director Direcția Prestări Servicii), care poate a moștenit el stadionul. Ne-a vorbit pe un ton ridicat la o discuție bussiness. Toate aceste lucruri mă duc cu gândul că nu se dorește continuarea la ACS Poli. Noi avem juniori de mare calitate și probabil se dorește lichidarea acestui club! ”, a spus Birlică.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Președintele l-a luat în colimator și pe administratorul stadionului, Romeo Malac, care e și președintele AJF. Birlică spune că dacă miercuri CJT decide să nu îi mai lase să se antreneze la stadion, va demisiona. ”Când Poli era în cantonament a schimbat toți butucii și ne-am trezit că nu puteam intra la vestiare. În Liga I dânsul ocupa bine mersi cinci loje cu familia, gratis. Culmea, eu chiar l-am susținut la alegerile AJF (n.r. ACS Poli, cu juniori în competițiile AJF, i-a semnat adeviziunea de candidatură). Acum nici nu ne mai răspunde la telefon. Dacă echipa este mutată de la vestiare, eu personal îmi voi da demisia, probabil și colaboratorii mei (n.r. managerul sportiv Ovidiu Petre și antrenorul Ionel Ganea), pentru că înseamnă că se dorește distrugerea clubului”, a spus Birlică. Clubul are varianta arenei Electrica, dar cei de la ACS Poli spun că baza nu este pusă la puncte.

Antrenorul Ionel Ganea susține că cei de la ASU Poli și Ripensia sunt în spatele acțiunii CJT. ”Aceste echipe când s-au înființat și-au ales alte stadioane unde să joace. Acum vor să vină aici pe linie politică să destablizeze clubul nostru. Oamenii care sunt la acele cluburi au relații la nivel politic (n.r. președintele CJT). Radu Ienovan este om de afaceri, are și el relații. Mi se pare normal să își continue activitatea acolo. Tot ce există la stadion e investiția lui Marian Iancu. Iar alții nu au venit să investească, nu am văzut o plantă pusă de un om din primărie sau CJT. Tot ce a pus Iancu a rămas aici. Aici nu se construiește nimic, doar certuri. Am informații că Timișoara va deveni oraș european. Cel mai bun exemplu este Clujul, unde se investește în infrastructură”, a spus Ganea.

Altfel, Birlică spune că nu sunt bani pentru salariile restante la jucători, care însumează 300.000 de euro. Președintele spune că sunt bani pentru activitatea și salariile de acum, inclusiv ratele ANAF, dar pentru datorii a găsit sume. ”Am făcut o informare la membrii ONG-ului cu situația clubului. În ultimul an am plătit 1,7 milioane de euro datorie la ANAF, către terți. Suntem cu 300.000 de euro datori la jucători. Asta ne dă fiori acum, dacă înainte ne dădea ANAF-ul. Nu e o sumă mare pentru mediul de afaceri din Timișoara și membrii ONG-ului (n.r. primăria, consiliul județean și Universitatea Politehnica).Dacă juristii spun că nu există soluție de finanțare, să ne ajute să găsim sponsori să plătim datoria. Este păcat că aveo echipă cu 11 jucători timișoreni, întinerită. Alți antrenori înaintea domnului Ganea nu au avut curaj să mizeze pe tineri. Ar fi păcat, acest club se poate autofinanța. Dacă echipa ajunge să fie penalizată, nu mai văd rostul meu”, a precizat Birlică.

Acum, sunt litigii câștigate de Alexandru Ciucur, Alexandru Țigănașu, Gabriel Vașvari și Cristian Scutaru. Radu Birlică este deranjat că presa scrie despre aceste aspecte și ar dori că jurnaliștii să se comporte ca și când problemele clubului nu ar exista.

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.