Joma - JSport.roJSport.ro

În zona Stadionului ”Dan Păltinișanu” se va realiza un campus sportiv foarte bine ”dotat”, doar că va mai dura . Pe lângă noul stadion și sala polivalentă de mare capacitate, și cea mică, care ar trebui să fie gata anul acesta, din banii Companiei Național de Investiții se va ridica un ministadion cu teren sintetic de fotbal.

Proiectul este unul de parteneriat între autoritățile locale și FRF, lucru stabilit deja din 2018. În spatele ștrandului Heaven, între străzile Costică Rădulescu și Cerna va apărea o bază sportivă de Tip 1 conform categoriile CNI. Vorbim despre un teren sintetic de fotbal, de dimensiuni mari, cu tribune de 500 de locuri și nocturnă. De asemenea, acolo va exista și un teren mic de handbal, baschet și minifotbal, o parcare, și, bineînțeles, clădirea va avea și vestiare. Pe acel teren, Robu a vrut să ridice Sala Polivalentă de mare capacitate, dar CNI a respins terenul, prea mic, dar bun pentru terenul în parteneriat cu FRF.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Terenul aparține primăriei. Robu spune că prima discuție în acest sens a avut-o cu Gică Popescu. Terenul este închiriat acum, dar se va elibera. ”Noi vom prelua domeniul acela, pentru că este terenul primăriei şi a expirat contractul. Nu vom mai prelungi. Va fi o bază sportivă de tip 1, cu toate facilităţile care se realizează. Este o colaborare cu FRF, eu am discutat cu domnul Gică Popescu mai întâi despre subiect, şi apoi am reuşit includerea Timişoarei în programul de investiţii al CNI. Noi am aprobat studiul topografic, terenul este liber de sarcini, acum se realizează studiul geo”, a precizat Robu.

Pentru stadion, acum se fac forajele pentru studiile geo și topo. La Sala Polivalentă de mare capacitate, care se va ridica pe terenurile din Complexul Sportiv Adrian Stoicov, următorul pas e licitația pentru studiul de fezabilitate. ”Ne-a fost predat studiul geo, de îndată ce-l primim, îl transmite la CNI. Ridicarea topo am făcut-o tot noi. Se va da drumul la licitaţie pentru Studiul de fezabilitate”, a mai spus Robu, despre sala de 16.000 de locuri, care va fi cea mai mare din România.

foto: digi24.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.