Joma - JSport.roJSport.ro

Anii de suferință a fotbalului timișorean ar putea să se termine în viitorul apropiat, deoarece, când poate nimeni nu mai credea, s-a făcut un pas oficial pentru un nou stadion. Mai mult decât atât, arena nouă va fi una cu tribune acoperite, la standarde pentru organizarea de meciuri de Champions League. Deocamdată, s-a dat startul la licitația pentru întocmirea documentației.

Noul stadion urmează să se ridice pe locația actualului ”Dan Păltinișanu” și va avea tot o capacitate de 30.000 de locuri. Noutatea constă în faptul că tribunele noii arene vor fi acoperite, iar pista de atletism actuală va dispărea, astfel că fanii vor fi mai aproape de teren. Stadionul nou va fi de categoria UEFA 4, care va putea găzdui partide de Liga Campionilor, Campionat Mondial sau European de Fotbal. Arena va fi atât pentru fotbal, cât și pentru rugby, astfel încât la sportul cu balon oval va putea găzdui jocuri de Superligă, Champions Cup, Campionat European sau Mondial. Banii vor veni de la Compania Națională de Investiții, care acum pune la dispoziție 700.000 de lei pentru întocmirea documentației.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Acum s-a deschis licitația pentru elaborarea studiului de prefezabilitate, de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum și pentru elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism. CNI are amplasamentul predat din luna iulie. ”Ne aflăm în fața unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp după ce am predat amplasamentul, CNI a și lansat licitația pentru studiile necesare. Investiția se mișcă în acest moment foarte rapid. Firma care va câștiga licitația va avea termen 4-5 luni să predea documentația. Suntem la dispoziția Companiei pentru orice situație ce ar putea să apară, astfel încât să nu existe sincope în derularea investiției”, a declarat președintele CJT Călin Dobra.

Vechiul stadion va fi demolat de CJT din fonduri proprii. De asemenea, instituția se angajează să asigure utilitățile necesare, mai ales că în zonă, la suprasolicitare, rețeaua de energie electrică poate avea probleme. Ofertele pentru elaborarea documentației vor fi deschise la licitația publică la data de 4 octombrie. În mai puțin de cinci luni, adică, la primăvară, câștigătorul va trebui să termine documentația solicitată. Apoi, se va face licitația pentru proiectarea și execuția arenei.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.