Joma - JSport.roJSport.ro

UTA s-a calificat mai departe în șaisprezecimile Cupei României după ce s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în fața celor de la ACS Poli. La pauză, elevii lui Ștefan Nanu au condus cu 1-0, grație golului marcat de Drăghici, dar Janos și Pop au întors scorul în repriza secundă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Față de meciul pierdut cu 3-0 din campionat, jocul a arătat cu totul altfel. UTA a fost anemică în prima repriză, fără să poată avea consistență în fazele de atac. Pe acest fond de joc, Timișoara a putut să se miște ”în voie”. Velcotă a tras în bară în minutul 25, iar faza a continuat cu reluarea lui Bîrnoi peste poartă. Golul a venit în minutul 36, după ce Filip a centrat centrat, iar Drăghici, nemarcat, a înscris din câțiva metri. Înainte de pauză, Drăghici a mai lovit o dată bară și Poli a intrat cu avantaj la vestiare.

Formația gazdă a ieșit mai montată de la vestiare și jocul s-a mai schimbat, cu alb-roșii atâncând mai hotărâți. Așa s-a și marcat golul din minutul 48. Janos a tras pe jos, iar Rudolf Avaro a deviat în propria poartă, la o fază la care Curileac s-a întins, dar nu a mai putut respinge balonul. Meciul a fost unul sărac în ocazii, până când Popa s-a ”enervat” și l-a trimis în teren pe Vădrariu. Jucătorul de bandă a executat un corner scos după un șut respins greu de Curileac, tras de Iuga. Balonul a ajuns din nou la Vădrariu după executarea cornerului, iar jucătorul l-a ridiculizat pe argentinianul Rudolf Avaro și a centrat la Pop, care a tras din careu în poartă.

UTA: Orlic – Cr. Costin, S. Benga, El Hasni, Suslak (min 77 Vădrariu) – Coulibaly, Petra – Janos (min 74 Iuga), Cr. Matei, Dav. Popa (min 46 Stahl) – Al. Pop

ACS Poli: Curileac – Haruţ (min 61 Mrkela), Basic, Melinte, Rudolf – Dav. Pop, D. Codrea – D. Filip, Bîrnoi (min 90+3 Golda), Velcotă – Oct. Drăghici (min 83 Stere)

Ștefan Nanu a spus că e dezamăgit de atitudine a echipei din repriza a doua. ”Sunt și eu dezamăgit. Dacă în prima repriză am avut o atitudine bună și am făcut un joc tactic bun. A doua repriză a fost mult mai slăbuță. Sunt mulți jucători veniți din Liga a III-a sau care nu au jucat nici acolo. Pop și Codrea au căzut fizic în repriza a doua, sunt jucători tineri, nu au experiență. Golurile le-am luat pe greșelile noastre de poziționare, UTA nu a fost o echipă care să ne domine. Nu am făcut a treia schimbare pentru că și Golda și Stere și Drăghici joacă vârf. Aș fi vrut să-l schimb pe Pop, dar nu aveam cu cine, l-am avut pe Opoku extracomunitar și nu puteam să-l folosesc. UTA are un lot mai echilibrat și mai valoros decât noi. Au jucători care fac diferența în duelurile unu contra unu. Noi avem jucători tineri, dar ușor, ușor, cresc”, a punctat Ștefan Nanu după meci.

De la UTA, după meci a vorbit secundul Păcurar, nu Ionuț Popa, care a punctat că și în Arad se cunoaștea starea de spirit proastă din vestiarul polist. ”Cupa României este competiția surprizelor, mă bucur că din punctul nostru de vedere nu a fost nicio supriză. Am încercat cu o altă formație, să dam șansa și jucătorilor tineri, dar în același timp să și menajăm jucători pentru meciul cu Clinceni. Am încercat să obținem un rezultat pentru suporteri, oamenii ce vin la meciuri, arădenii, să aducem la Arad o echipă cu nume. Am început mai greu datorită schimbărilor de posturi, compartimente, perechi de jucători. Jocul nostru din prima repriză nu a fost nici unul colectiv, nici unul individual, am menajat cinci-șase jucători, Important este că am câștigat, moralul din vestiar este în regulă, am obținut calificarea și asta e tot ce contează. Cu Poli am jucat și acum două săptămâni. Ei trec printr-o perioadă nefastă a clubului lor, au probleme mari. Nu aceasta e valoarea jucătorilor, dar aceste împrejurări negative își pun amprenta pe jocul lor”, a punctat Cristian Păcurar.

ACS Poli joacă duminică acasă cu Sportul Snagov.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.