Joma - JSport.roJSport.ro

Anul trecut va rămâne cu siguranță o amintire urâtă pentru ACS Poli. Dacă în urmă cu 365 de zile, în pauza de iarnă, echipa se afla pe locul 9 în Liga I, acum, e pe 20 în Liga a II-a, în insolvență. Cei din club susțin că perspective există, însă oricum ar fi, decăderea este una „spectaculoasă”, greu de repetat și demnă de analizat. 

Așa cum era clar, ”minunea” salvării de la retrogradare din 2017 nu a mai putut fi repetată. Altfel, nici nu ar fi fost minune. După vacanța de iarnă din Liga I, s-au mai jucat patru etape ale sezonului regulat, timp în care ACS Poli a căzut de pe locul 9 pe 11, cu un singur egal cu CSU Craiova. Marele ”eveniment” al începutului de an a fost despărțirea de Ionuț Popa, după o campanie de transferuri destul de discutabilă din punct de vedere al eficienței și un meci pierdut cu Sepsi. La echipă a fost adus Leo Grozavu, iar antrenorul nu a reușit să facă mare lucru, iar în play-out, viața alb-violeților a devenit tot mai grea.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu restanțe salariale și un vestiar nemulțumit, refuzați de câțiva antrenori, timișorenii au decis să meargă pe ”mâna” managerului sportiv, Adrian Neaga. O mutare care a rezolvat doar problema că Grozavu pierduse vestiarul. Până la urmă, echipa a retrogradat. În vară, clubul a părut să se repliază destul de repede și l-a adus pe controversatul Ionel Ganea ca antrenor. S-au pierdut mulți jucători, câțiva au fost păstrați, iar alcătuirea lotului a lăsat mult de dorit, cu posturi fără niciun jucător ”calificat” și alte posturi unde erau patru sau cinci jucători. Chiar și așa, se vorbea de promovare și obiective ”pozitive”.

În crunta realitate, clubul a intrat în insolvență la final de vară, iar Ganea a plecat foarte repede. O etapă a fost interimar Petre Vlătănescu, apoi a venit Ștefan Nanu. Cu noul tehnician, echipa a făcut un singur punct. Clubul a plecat și de pe ”Dan Păltinișanu”, unde se plătea o chirie destul de mare, pentru  a se ”stabili” pe arena Electrica. La echipa a venit Călin Cojocaru, iar Poli a avut nevoie să joace prima etapă din retur să facă o victorie cu Farul, după cea din runda a treia, cu Ripensia. Atfel, echipa iernează cu 10 puncte, pe ultimul loc.

Nici din punct de vedere al imaginii, nu a fost grozav. Cu scandaluri cum că proprii jucători ar paria, dar și schimări nenumărate de antrenori, imaginea și așa șubredă a echipei a avut de suferit. Până la urmă, s-a renunțat și la Călin Cojocaru. Clubul susține că are perspective, l-a adus pe Valeriu Răchită și va face un cantonament în Antalya, după ce în urmă cu doi ani, primarul, „părintele” spiritual al echipei, era mândru că i-a sfătuit să nu se mai pregătească iarna la ”căldură”. Viitorul este însă incert, iar mutarea Sportului Snagov încolțește in mintea multora, mai alespe Bulevardul C.D.Loga.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Din pacate editorialistul are dreptate . Mai jos de atat e imposibil de realizat intr-un an . Sanse mai sunt dar matematice . Cuvantul “perspective” auzit din “gura” conducerii e ca si cuvantul “libertate” auzit din gura unui condamnat care zareste calaul langa esafodul unei piete medievale . Teoretic nu e imposibil sa faci 30 de puncte in 16 meciuri . Adica sa castigi 10 din 16 si poate mai faci 2 egaluri . Dar asta nu se face cu atitudinea aratata de conducerea lui Acs Poli . Atitudinea si “realizarile” conducerii , se reflecta clar in valoarea lotului si in punctele realizate . Daca se vroia altceva pentru mini-retur , atunci clubul avea anuntate 5-6 transferuri care sa fie net peste liga 2-a si pana in 15 ian , mai anuntau 2-3 . Ca sa realizezi acest obiectiv de evitare a retrogradarii , trebuie sa fi ori campioana a meciurilor ramase ori cel putin pe podium . Asta nu se realizeaza nici cu actualul lot nici cu jucatori noi care “au promovat cu miroslava din L3 in L2 ” si nici cu transferuri de la Giarmata , Sebis sau Ghiroda . Conferintele “de presa” tinute de “il presidiente” , sunt un afront adus suporterilor viola care mai stiu “cu ce se haleste” fotbalul . Acs Poli e in cancer faza terminala ….. . Sa lasam fardurile , vitaminele si ceaiurile ptr imunitate . CHIMIOTERAPIA e ultima varianta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.