Poli Timișoara s-a impus cu 2-1 în deplasare la Dinamo și pare să fie spaima Ligii I, după ce etapa trecută a învins-o pe CFR Cluj. Timișorenii au urcat pe locul 6 cu acest rezultat și este prima victorie din era „ACS” obținută în Ștefan cel Mare. Vașvari a marcat dintr-un penalti dat cu greul de Adrian Cojocaru, iar Drăghici a mărit diferența pentru un succes ce o propulsează în clasament pe echipa alb-violetă. 

Meciul a început cu Dinamo mult mai agresivă, mai ales că Șeroni a lăsat în continuu spații pe partea sa. În minutul 2, Costache s-a dus cu mingea spre poartă, dar a tras în Curileac din unghi mort. Peste 12 minute, Costache, servit de Stelino Filip, nu a mai prins spațiul porții, după care a urmat o serie de ocazii irosite de alb-violeți. Cînu a reluat cu capul peste poartă după o centrare a lui Munteanu în minutul 20. Au urmat șuturile peste poartă ale lui Munteanu și Vașvari, plus șutul slab al lui  Drăghici. În minutul 30 însă, Dinamo a deschis scorul, după o pasă filtrantă a lui Nemec, iar Costache, jucat de data aceasta în zonă centrală a trecut de Șeroni și a marcat.

Oferte echipament JomaOferte Joma

După un alt șut peste poartă al lui Crețu, soarta jocului s-a echilibrat. Șeroni a dat o pasă bună, după ce a jucat dezastruos în apărare, iar Bîrnoi a pătruns în careu, dublat cu om. Penedo a ieșit în față și l-a luat din plin pe tânărul Bîrnoi. După ceva ezitări și faulturi nesancționate ale dinamoviștilor, arbitrul Adrian Cojocaru a dat penalti, iar Vașvari a egalat, cu un șut sigur. Până la pauză, Hanca a mai irosit o ocazie importantă, iar Curileac a intervenit la o minge trasă pe poartă. Astfel, s-a intrat cu 1-1 la cabine.

Dinamoviștii au avut o ocazie importantă la debutul reprizei a doua, când Nemec a reluat pe lângă poartă, cu capul dintr-o poziție bună, însă fără să poată controla bine atingerea mingii. Poli însă a contrabalansat totul în favoarea sa. În minutul 56, Drăghici s-a întors cu mingea, a pătruns în careu, dar Penedo a respins. Mingea a ajuns la nou-intratul Curjuric, care nu a prins însă spațiul porții. Peste un minut, a urma ratare monumentală a lui Bîrnoi, pe lângă poartă, de lângă bară. Deși Dinamo a mutat ofensiv, alb-violeții au marcat în minutul 63.

Insistențele lui Drăghici au făcut ca dinamoviștii să piardă mingea, atacantul a fost ajutat de Vașvari, care i-a returnat și Drăghici a înscris pentru 1-2. Tot Poli  continuat să presez, cu un șut peste buturi al croatului Curjuric și o centrare a lui Șeroni, prinsă de Penedo. Crețu a respins un balon periculos, pentru o paradă frumoasă a lui Curileac. Dinamo s-a chinuit să poată egala, dar fără succes. În ciuda atacului gazdelor, bănățenii pleacă cu cele 3 puncte.

Dinamo București: Penedo, Hanca, Nedelcearu, Katsikas, Filip, Anton (min 62 Rivaldinho), Mahlangu, Costache, Nascimiento (min 85 Șerban), Salomao, Nemec (min 55 Bokila)

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Șeroni, Artean, Soljic (min 55 Curjuric), Munteanu (min 88 Ciucur), Vașvari, Bîrnoi, Drăghici (min 76 Miguel)

foto: Constantin Duma, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.