Joma - JSport.roJSport.ro

Numărul de cazuri de coronavirus din familia Giuchici a ajuns la cinci, inclusiv cu fostul atacant al lui Poli. Aparent, tocmai cele mai vulnerabile persoane, soția și mama lui „Mima” nu au luat noul virus venit din Asia. Deocamdată, Giuchici a rămas cu ele acasă, deși fiul său, nora sa și nepoții sunt spitalizați la ”Victor Babeș”! Problemele cele mai mari sunt cu soția fostului polist, care a avut recent un AVC, și are acum nu mai are cu cine să facă recuperare medicală.

De opt zile, nora lui Giuchici e internată cu coronavirus, luat la locul de muncă, primăria comunei Sacoșu Turcesc. Miroslav Matea Giuchici a luat de la soție și e internat de patru zile, iar vineri, au fost internații și băiatul de 9 ani și fata de 5. Pozitiv și el, ”bunicul” Giuchici a rămas acasă. ”Au venit să-i ia pe nepoți. Nu erau speriați, și-au luat și jucării cu ei. Erau fericiți că merg cu salvarea, se duc la părinți, Mai ales nepoata de 5 ani, ea nu înțelege. Eu am rămas acasă. M-au lăsat, că dacă nu mă lăsau, făceam scandal cât casa! Eu am ieșit pozitiv, nepoții la fel, dar mama mea de 88 de ani, care a avut cancer și infarct, și soția mea, care a avut un AVC, lor le-a ieșit negativ. Nu știu ce să zic. Dar eu trebuie să rămân acasă, să am grijă de ele. Nevestei mele eu îi dau să mănânce cu lingurița, eu o spăl”, ne-a mărturisit „Mima”.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După ce nepoțeii au fost duși la spital, Giuchici spune că i s-au adus măști, dar deocamdată, nu i s-a dat vreun tratament. Așa că ia singur paracetamol. ”A venit un polițist și mi-a adus niște măști pentru mine. Nu am primit tratament. Nimeni nu-mi spune nimic. La DSP nu răspunde nimeni la telefon! Am tot sunat, a sunat și poliția când a venit la mine, și e tot ocupat. La numărul acela nu răspunde nimeni! Eu iau două pastile de paracetamol, deși nu am simptome. De vreo două zile iau. Când nu o să mai am, o să ies să fluier”, spune fostul atacant.

Fiul Miroslav Matea Giuchici este antrenor de copii la Academia Ripensia și are un simptom frecvent la cei care nu fac pneumonie de la coronavirus: absența mirosului și gustului. ”Nu mai are gust și miros, dar e ceva temporar. Se simte bine, și el și nora. Pe nora mea am înțeles că peste două-trei zile o lasă acasă. Probabil atunci va veni și fiu-miu”, ne-a precizat ”Mima”.

Grijile și le face pentru soție. De când s-a aflat că nora e infectată, niciun kinetorapeut nu a mai călcat pragul familiei Giuchici. ”Eu ce fac cu soția mea, că nu mai vine nimeni să facă recuperare? Asta e crimă! Și nimeni nu spune nimic. Sigur în situația asta mai sunt și alți oameni în țară. Mă descurc cu tot, dar recuperare cu ea nu pot să fac, că nu mă pricep!”, mărturisește supărat Giuchici.

Românul cu origini sârbe rămâne la fel de revoltat pe România. ”În Serbia, președintele și prim-ministru iau deciziile, dar nu cele medicale. Acele se iau de cei mai buni medici din țară, și doar când e unanimitate. La ei, dacă e nevoie de 100 de paturi, pregătesc 1000. La noi, îl aud pe președinte cu România mea, Guvernul meu. El, care 12 ani a fost șeful hitleriștilor în Austria! Nimeni nu are curaj să zică. L-au pus pe Arafat să-l scoată în față că are numele de «Arafat». El le zice cum să facă și ei fac ce vor ei. Iohannis îl scoate în fața pe Vela, ca să-l poată schimba după. Care e al nu știu câtelea ministru de Interne. Am dreptul să spun ce gândesc, că pentru asta a fost lovitură de stat. Nimeni nu are curaj să spună că în România nu a fost Revoluție, a fost lovitură de stat!”, ne-a spus, în stilul său caracteristic, Giuchici.

În această dimineață am cerut un punct de vedere la Direcția de Sănătate Publică Timiș referitor la posibilitatea ca un om confirmat cu covid-19 să nu se interneze. Teoretic, în acest moment, nu e posibil. ”Conform Metodologie actuale, toate persoanele pozitive se tratează în unități sanitare cu paturi destinate acestei patologii”, a fost răspunsul DSP Timiș.

foto: prosport.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.