Joma - JSport.roJSport.ro

Sportul românesc nu are niciun caz confirmat de infecție cu coronavirus până în prezent. Noul virus venit din Asia a afectat însă familia de fotbaliști timișoreni Giuchici, cu cinci cazuri confirmate în familia de șapte. Miroslav Giuchici junior este internat de mai bine de o săptămână și ne-a descris ciudatele simptome pe care le-a avut din cauza covid-19. În vârstă de 40 de ani, antrenorul Ripensiei e extrem de mulțumit de condițiile de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, dar și de cum îl tratează ripensiștii.

În familia Giuchici, prima persoană care a luat coronavirus a fost soția lui Giuchici junior, de la locul de muncă. Apoi, cel care a luat a fost soțul. Miroslav Giuchici a fost două dintre simptomele descrise de cei care iau virusul. ”Mai întâi, înainte să fim internați, am vrut să alerg cu băiatul meu prin curte și nu am fost în stare să fac doi pași. Mă dureau toți mușchii. Nu e ca o febră musculară. E altceva. Nu am avut miros și gust, dar a fost temporar. Acum mi-au revenit, nu știu dacă chiar 100%. În rest, nu am avut alte simptome”, ne-a povestiti Miroslav Matea Giuchici, internat din 30 martie. Fostul fotbalist al UMT va fi externat conform procedurii standard, după două teste negative consecutive.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Acum, bărbatul de 40 de ani e cu copiii în salon, băiatul de 9 ani și fetița de 5 ani. Mama celor mici a fost externată. Bunicul ”Mima” e de sâmbătă internat, iar bunica și străbunica celor mici sunt tot acasă.  ”Soția mea a fost externată după două teste negative. Ea este acasă. La început eram separați, dar acum, cei mici sunt cu mine. Soția mea are astm bronșic, a făcut febră după ce a luat virusul de la o colegă de la locul de muncă (n.r primăria comunei timișene Sacoșu Turcesc). Copiii nu au niciun simptom. Tata a fost adus și el la spital de sâmbătă, după ce s-a găsit o persoană să stea cu mama și bunica mea. Pentru ele există un risc la care m-am gândit și eu, am înțeles că vor mai fi testate (n.r. cele două au avut primele teste negative). Oricum, toți suntem izolați, casa are trei nivele”, a explicat Giuchici jr.

Timișoreanul a lăudat medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara. ”Din ce am înțeles, fiecare pacient ia o schemă de tratament diferită. Medicii de aici mi se pare super-profesioniști! Tot ceea ce ține de comportamentul lor față de pacienți este la superlativ. Eu am fost internat de multe ori, cu accidentări, am avut intervenții. Niciunde nu m-am simțit ca aici. Mă simt chiar ca în străinătate. De fiecare dată când îi chemi, vin, răspund la telefon, în condițiile în care echipamentul acela pe care îl folosesc ei este de unică folosință”,  ne-a mărturisit antrenorul de copii.

Giuchici jr e de un an antrenor la grupa de 2011 a Academiei Ripensia, una cu 38 de copii, împărțiți la rândul lor în alte două grupe, în funcție de nivel. Cei mici se antrenează la Auto, în Freidorf. De când e internat, Giuchici e sunat zilnic de președintele Dumitru Mihu. ”Pe această calea vreau să le mulțumesc și celor de la Ripensia pentru cum se poartă cu mine. Mă întreabă mereu dacă am nevoie de ceva. Să vezi că există cineva care vrea mereu să știe despre starea ta îți dă o mare încredere, te face să te simți important”, a mai spus Miroslav Giuchici.

În cariera sa de fotbalist seniori, Miroslav Matea Giuchici a fost legitimat la Steaua, UMT, Petrolul Ploiești, Apulum Alba Iulia, Gloria Bistrița, FC Brașov și Jiul Petroșani.

foto: liga2.prosport.ro

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.