Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa naționala U19 a României a făcut miercuri dimineața primul antrenament la Timișoara, la Liceul cu Program Sportiv Banatul. Reprezentativa de juniori mari antrenată de Laurențiu Roșu se pregătește în capitala Banatului deoarece de săptămâna viitoare, începe meciurile de calificare cu Serbia, Spania și Lituania, într-o grupă programată la Belgrad.

Primele două clasate din grupă vor merge mai departe la la Turul de Elită, iar selecționerul știe că misiunea e grea. ”Mă bucur că avem posibilitatea să ne antrenăm câteva zile înainte de a pregăti acest turneu. Foarte complicat va fi, pentru că jucăm în Serbia, contra gazdelor, Spaniei și Lituaniei. Serbia și Spania au fost calificate la turneul final de la U17, mă refer la această generați de 2001. Nu ne va fi ușor, dar vom face tot posibilul să ne calificăm. E foarte bine că mulți dintre băieți au început să evolueze la un nivel foarte bun. Mă refer la Liga 1, Liga 2, chiar și cei din străinătate au avut evoluții bune în ultimul timp. Eu sper ca până la primul meci să nu mai apară accidentări, pentru că am suferit din acest punct de vedere, sunt jucători care nu sunt aici din cauza accidentărilor. Sper să ajungem în condiții optime, 100% să fim pregătiți pentru primul meci, care zic eu că e cel mai important, împotriva Serbiei”, a declarat Laurențiu Roșu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Naționala a sosit de marți la Timișoara, dar miercuri au avut primul antrenament. Echipă stă la Timișoara până duminică inclusiv. Roșu e mulțumit de condițiile de la Timișoara. ”Condițiile sunt foarte bune, hotelul foarte bun, mâncarea, la fel. Condiții de antrenament, bune. E totul ok. Oamenii care sunt aici ne-au pus la dispoziție tot ce au avut mai bun și trebuie să le mulțumim din punctul acesta de vedere, pentru că încearcă să ne creeze aceste condiții pentru a putea pregăti turneul oficial pe care îl avem”, a punctat selecționerul.

Cu rezultatul extraordinar făcut în vară de naționala U21, Roșu spune că pe lângă presiune, motivația naționalei U19 e și mai mare. ”Obiectivul e clar, vrem să ne calificăm și vom face tot posibilul să ne calificăm. Presiune e tot timpul, pentru că într-adevăr, ne dorim să câștigăm, ne dorim să avem rezultate pozitive, ne dorim să ne calificăm . Din cauza aceasta, tot timpul există o presiune, dar e o presiune pozitivă. E un lucru foarte important că echipa națională de tineret s-a calificat la Euro și trebuie să fie un exemplu pentru generațiile următoare. Sper să reușească același lucru și cei care vin din urmă”, a adăugat Roșu.

Jucătorii au studiat deja primul adversar, Serbia. ”Suntem determinați să facem o figură frumoasă. Avem o grupă destul de grea. Trebuie să ne jucăm și să ne calificăm mai departe. Spania e o echipă foarte bună, au jucători care joacă în prima ligă. Dar noi suntem determinați, trebuie să câștigăm primul meci cu Serbia, care e o echipă agresivă, determinată. Trebuie să câștigăm primul meci pentru a avea șanse de calificare. Suntem un grup unit, determinați, suntem ca o familie. Condițiile sunt foarte bune, noi ne adaptăm oricăror condiții, suntem fotbaliști profesioniști”, a precizat Cristian Dumitru, jucător al FCSB împrumutat la Clinceni.

La lot se află și un timișorean, David Miculescu, de la UTA. ”Mă simt bine acasă. Sunt timișorean, aici am jucat. Sunt foarte bucuros că m-am întors acasă să mă antrenez. Avem o grupă destul de grea, dar suntem jucători profesioniști. Mulți jucăm în Liga 2 și chiar și Liga 1. Asta ne ajută foarte mult și cum s-a văzut la U21, nimic nu este imposibil. Sper să ne calificăm. Trebuie să ne motivăm, să fim toți uniți. Să jucăm fotbal, tot ceea ce știm, cum au făcut și cei de la U21 cu Anglia. Au jucat și au demonstrat că sunt buni”, a spus timișoreanul Miculescu.

Primul meci al României va fi marțea viitoare, cu Serbia, pe stadionul Cukaricki.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.