Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli are de miercuri un nou tehnician. Clubul nu l-a ales pe Romulus Buia, fosta glorie, care era și disponibil, și ar fi vrut să vină. Opțiunea este Octavian Benga, care pleacă de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii pentru a antrena pentru prima dată ca principal în Liga 2.

Benga are avantajul licenței PRO, necesară la acest nivel. De altfel, interimarul Antonio Foale tocmai de asta nu putea rămâne mult timp pe bancă, deoarece nu are această calificare. Conform regulamentelor FRF, o echipă poate sta 30 de zile fără un antrenor cu calificarea cerută pentru eșalonul respectiv angajat. Politehnica nu se apropie însă de acest termen, dar a „rezolvat„ treaba. Informația le-a fost confirmată din surse foarte apropiate cluburilor ASU Poli și Ghiroda, cu care Benga deja a și reziliat contractul! Antrenorul a și confirmat informația în anumite medii.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Octavian Benga nu a avut o carieră majoră ca jucător. Reșițeanul în vârstă de 39 de ani a jucat în orașul său natal, dar și la Poli sau Telecom Timișoara. Benga a fost secund la ACS Poli când clubul era și în prima ligă. Apoi, a preluat-o pe Școlar Reșița, în Liga 3. După despărțirea de cărășeni, a venit la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Pe ghirozeni i-a lasat, cu 16, puncte, pe locul 7 în seria a IV-a din Liga 3, după 12 etape jucate. Ghiroda va fi pregătită în continuare de Vlad Bura, care preia atribuțiile de principal.

UPDATE: Benga a explicat cum a venit la ASU Poli. ”Ieri am fost sunat de cei de la ASU Poli, m-au chemat la o discuție la care a participat rectorul și un reprezentant al galeriei. Mi-au spus că au făcut o listă cu potențiali antrenori și s-a luat decizia ca eu să fiu contactat. Discuția a fost directă și rapidă ca să fiu sincer. Nu a contat atât de mult situația echipei sau partea financiară sau oportunitatea de a antrena într-o ligă superioară, faptul că eu am jucat la Poli și prin sânge îmi curge sânge alb-violet, cât și susținerea de care se bucură din partea galeriei. Am avut în vară oferta de a fi principal la o echipă de Liga 2 din altă zonă și două oferte de secund în Liga 1, și le-am refuzat. Tot ieri i-am sunat pe cei de la Ghiroda, le-am spus despre ofertă. În prima fază nu au fost de acord să ne despărțim, dar eu le-am spus că nu aș mai fi fost eu ok dacă mutarea mea la Poli nu se realiza. Au înțeles și le mulțumesc pentru asta. Am plecat puțin cu sufletul îndoit, pentru că am reușit să schimb multe la Ghiroda în ultima vreme. Sunt conștient că în câteva zile nu pot schimba foarte multe. Voi încerca mai mult să-i refac după oboseala acumulată, mai ales că vine calupul acesta de meciuri, cu Miercurea Ciuc, Ripensia și Snagov”, ne-a declarat noul antrenor al lui Poli.

Tehnicianul a mai spus că problema bugetului nu contează pentru el, deoarece e obișnuit să nu își ia banii de la Poli. ”Eu am prins Poli în diferite perioade, și cu Zambon, și cu Seracin, Iancu și apoi cu ACS. Am șase salarii neluate de la ACS Poli și prima de 5000 de euro pentru menținerea în prima ligă. Secunzii aveam prima jumătatea cât jucătorii”, a mai spus Benga, referindu-se și la perioada când juca sau era antrenor de juniori.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.