Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli a terminat la scorul de 1-1 meciul cu Metaloglobus București din runda intermediară. Timișorenii au marcat prin Mircea Axente, în timp ce adversarul nu a putut fi prea periculos în atac și a reușit să egaleze dintr-un penalti. Repriza a doua a avut un ritm mai redus, cu ocazii mai importante ale timișorenilor.

Metaloglobus a avut inițiativa în debutul jocului. Ocaziile au fost finalizate cu execuții slabe ale lui Claudiu Herea și Ionică, iar Lungu a șutat peste poartă la o fază la care Mera alunecase în fața sa. Pentru Poli, Manea a avut un șut paralel cu poarta. După ce a avut o reluare cu capul peste buturi, Axente a marcat în minutul 32, cu un șut cu ”șpițul”. Timișorenii puteau da lovitura după deschiderea scorului, dar Coadă și Mera nu au putut băga o centrare în plasa porții. În schimb, Ignea a comis un henț în careu și s-a dat penalti, iar Claudiu Herea a marcat în minutul 36 pentru 1-1. Oaspeții au mai avut o ocazie la șutul lui Duminică, trecut însă prin spatele porții.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La pauză, Marius Măldărășanu a plusat cu Ovidiu Herea și Ciocâlteu, în ideea de a avea un atac mult mai profilic. Socoteala nu s-a concretizat însă deloc, ba din contră. Poli a ratat câteva ocazii importante. Manea a avut un șut periculos cu pământul, respins de Gavrilaș în corner. După un corner, timișorenii puteau fi periculoși, dar Ungureanu a finalizat slab. Cherecheș a avut și el un șut bun în minutul 81, dar Gavrilaș a fost la post. Pe final, cele două formații au jucat avântat, deschis, tentată fiecare să marcheze golul victoriei. În minutul 88, Ovidiu Herea a rămas singur cu tânărul portar Contra, care a intervenit curajos și a păstrat scorul nemodificat.

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Coadă, Mera, Cherecheş – Ignea, C. Popescu (D. Radu 77’)- Alin Manea (Zabun 83’), Ad. Ungureanu (Vidrăsan 73’) , Schieb – Mir. Axente

Metaloglobus București: Gavrilaş – Stoianovici (E. Vraciu 86’), Fl. Plămadă, D. Lung, Sava – Potecea (Ciocâlteu 46’), Andr. Lungu, Mino Sota, Duminică – Cl. Herea , C. Ionică (O. Herea 46’)

Mugur Gușatu spune că e mulțumit că Poli rămâne pe un trend ascendent. ”Un meci greu, cu o echipă bună. Din punctul meu de vedere este în primele trei ca joc din Liga 2, alături de Mioveni și UTA. Dar, lăsând la o parte presiunea rezultatului, a fost un meci plăcut pentru spectatori. Am avut și noi situații de a marca, și ei au avut. A avut puțin mai multă tensiune jocul, ceea ce-l face plăcut pentru spectatorul neutru. A fost un rezultat echitabil, cu toată că ne-am dorit foarte mult victoria. Asta este realitatea la ora actuală. Eu totuși spun că suntem pe un drum bun. Să luăm lucrurile bune, nu este un rezultat rușinos”, a precizat Gușatu.

Marius Măldărășanu a apreciat rezultatul ca fiind echitabil. ”După aspectul jocului, da. Sunt un pic nemulțumit pentru repriza a doua. Consider că au fost două reprize puțin opuse. Prima repriză, a noastră, ca situații, control al jocului. ASU Poli câteva contraatacuri periculoase. Însă a doua repriză, chiar dacă am făcut două schimbări, cu gândul că vom avea o forță ofensivă mai mare, ASU a controlat jocul, a venit și cu multe ocazii, situații bune, prin centrări. Știam foarte bine că fac asta. Mai ales la fazele fixe, am încercat să evităm, pe cât posibil aceste faulturi în preajma careului. Nu s-a putut, asta și datorită jucătorilor de la Timișoara, calitățile lor. Cred că este un rezultat echitabil, pentru că și ASU putea câștiga în a doua repriză, dar totodată și noi am avut o ocazie foarte mare prin Ovidiu”, a punctat antrenorul Metaloglobusului.

ASU Poli joacă duminică de la 11 marele derby cu UTA, în deplasare.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.