Poli Timișoara trăiește un mare paradox după victoria cu Dinamo. Primarul a anunțat ceea ce deja părea extrem de previzibil, că nu poate da bani publici echipei de fotbal, întrucât pe noua legislație, ar fi considerat ajutor de stat. În aceste condiții, clubul trebuie să se descurce cu resurse foarte limitate.

Clubul a rezolvat salariile inclusiv pe iulie, cu împrumuturi girate cu tranșa de drepturi TV din iarnă. Datoriile la terți, impresarul Opria și creditori din lumea de afaceri, sunt cesionate, la fel ca datoriile pentru stadion și restanțele de plată la UPT pentru masa jucătorilor. Clubul plătește eșalonat datoria la ANAF, cu tranșe de 50.000 de euro. Practic, provocarea la Poli va fi să își asigure din sponsorizări, vânzări de bilete și materiale promoționale, plus eventuale vânzări de jucători la iarnă, cheltuielile de funcționare, banii pentru ANAF și banii de salarii.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Deloc ușor fără sprijinul așteptat din bani publici, deoarece din drepturi TV, clubul mai vede maximum 250.000 de euro, în cazul fericit în care nu se fac noi împrumuturi. Practic, un mare următor hop financiar va fi la 31 decembrie, în  termenii monitorizării UEFA. Până atunci, Poli trebuie să plătească salariile pe august și septembrie, altfel, riscă penalizări. De asemenea, pentru 31 martie, când se depune dosarul de licențiere, clubul trebuie să stingă toate datroiile acumulate până la 31 decembrie. Altfel, Poli nu va avea drept de joc în sezonul viitor în Liga I.

Așadar, pentru ca Poli să joace și în sezonul viitor în Liga I, deoarece penalizările cu depunctări au fost desființate, Poli mai are de achitat cinci luni de salarii și să nu acumuleze alte datorii la stat. De asemenea, FRF trebuie să consideră eșalonarea plăților la ANAF e în regulă, deoarece din 2018,  licența depinde și de datoriile la stat.

foto. Constantin Duma, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.