Joma - JSport.roJSport.ro

juniori.asuJuniorii de la ASU Poli au participat la turneul de copii ”Ilija Pantelic” din Bosnia-Herțegovina, dar ideaa s-a dovedit un mare fiasco. Clubul alb-violet a fost criticat de organizatori, din cauza unor episoade conflictuale, iar, la rândul lor, cei de la aSU Poli au plecat nemulțumiți de condiții.

Deși chiar cei de la ASU Poli au invitat alte echipe la turneul ”Ilija Pantelic”, până la urmă juniorii echipei suporterilor și părinții lor au fost criticați aspru de cei din Republika Srpska, unde a avut loc turneul de juniori. Turneul a lăsat o impresie pozitivă despre cea mai mare parte a participanților. Cu toate acestea, în calitate de organizatori, suntem obligați să subliniem faptul că a existat un comportament nesportiv. Acest lucru se referă în primul rând la echipa de la Politehnica din Timișoara, a cărei jucători, antrenori, și mai ales părinții, nu sunt în stare să accepte înfrângerea pe un teren de sport. În ciuda răbdării și avertizărilor arbitrilor și organizatorilor, românii au dovedit un comportament extrem de nesportiv și violent, iar consecința a fost decizia de a descalifica din concurs. Spre deosebire de Politehnica, alte echipe ale Academiei Române Juventus, Atletico Madrid Academia (Timișoara), Dinamo (București), sau Poli ACS (Timisoara), au arătat ca merită toate laudele”, se arată pe site-ul turneului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Iulian Prodana, antrenorul echipei la al cărui meci părinții și-au pierdut cumpătul, spune că nervozitatea s-a datorta organizării proaste a bosniacilor. ”A fost un dezastru din toate punctele de vedere. Deși ni s-a promis că vom sta la un hotel de două-trei stele, cu doi sau trei copii în cameră, am stat în căsuțe cu patru-cinci în aceeași cameră. Nimeni nu ne-a așteptat la intrarea în țară, părinții nu s-au putut caza cu copiii. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, dar era, pe teren mare, un singur arbitru tânăr. Reprizele de 20 de minute erau de fapt de 15. La meciul grupei de 2004 a lui Alin Ionescu, când copiii noștri aveau deja două meciuri câștigate, după un cartonaș roșu dat la adversari, un copil de al noi a fost lovit jos și au sărit atunci copii, apoi părinții. După acel meci am decis să ne retragem. Ne-au pus în cârcă pagube, am înțeles că și cei de la Dinamo au pățit la fel”, a declarat Prodana.

ASU Poli a avut cinci grupe de copii la turneu, unde și ACS Poli s-a deplasat cu trei grupe. au mai participat juniori de la Atletico Madrid Juventus Timișoara, Academia Juventus București, Dinamo București, Steaua Roșie Belgrad, Vojvodina Novi Sad, PAOK Salonic,  Academia Savo Milosevic, Sf Romani, NK Domzale, SF Venom, SK Omis, SF Petrika, FK Goverla.

foto: Emanuel Titus

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.