Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara l-a prezentat în sfârșit oficial pe antrenorul Paul Codrea, care și-a creionat deja planurile pentru pregătirea de iarnă și nu numai. Clubul poartă discuții cu cei de la Viitorul pentru transferul lui N’Diaye Mediop, dar deocamdată detaliile mutării nu au fost stabilite. Altfel, Ripensia se va reuni în 8 ianuarie, iar conducerea vrea să dezvolte Academia și să aducă mai multe resurse financiare în club.

Paul Codrea vrea întăriri, și spune că nu ar renunța la niciunul dintre jucătorii din lotul Ripensiei. ”Le mulțumesc lui Radu și clubului Ripensia că s-au gândit la mine. Ripensia reprezintă un club important, cu prestigiu în țară și în afară. Chiar mi-au scris câțiva suporteri din străinătate pe Messenger. Când eu am făcut primii pași în antrenorat, ei au pornit ca și club. Cred că la nivelul valorilor și caracterial suntem foarte apropiați. Le mulțumesc celor de la Ghiroda, cu care am avut o colaborare frumoasă și nu mi-au pus nicio piedică să vin aici. Aveam planuri mari și cu ei. Sper să ajut pe partea de copii și juniori aici, dacă nu am apucat să o duc la bun sfârșit la Ghiroda, sper să o fac aici. Îi mulțumesc lui Radu Suciu că mi-a făcut o analiză detaliată a lotului. Nu aș renunța la nimeni în momentul acesta, trebuie să facem o analiză bună. Nu pot să vin cu mesajul că renunț la jucători, nici nu îi cunosc pe cei pe care îi am”, a declarat Paul Codrea.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Fostul internațional a spus că ar răsufla ușurat dacă golgheterul Mediop ar rămâne sub comanda sa. Radu Ienovan a vorbit despre mutare și a spus că clubul timișorean nu ar vrea să îi pună piedici senegalezului în fața șansei carierei lui. ”Avem mare încredere în potențialul lui Paul Codrea, în faptul că poate să ducă prima echipă a Ripensiei, să o dezvolte la nivel fotbalistic în așa fel încât să avem performanțe notabile. Am primit o solicitare de la Viitorul, Mediop este încă sub contract cu noi, iar în următoarele zile vom vedea care sunt pretențiile trecerii lui. Suntem deschiși pentru acest transfer, mai ales că este vorba de echipa campioană și de domnul Hagi. Suntem convinși că potențialul lui va fi mai bine exploatat în Liga I. Sperăm să fie bine, chiar dacă pe termen scurt acest lucru nu va fi posibil pentru noi. Sper ca pe termen lung să ajute clubul financiar”, a spus președintele Ripensiei.

După reunirea din 8 ianuarie, Ripensia va juca între șapte și nouă amicale, în funcție de o eventuală plecare într-un cantonament sau nu. Directorul tehnic Radu Suciu a vorbit despre minusurile clubului, dar și despre necesitatea ca pe viitor, fotbaliștii să vină din pepiniera clubului. ”A fost o promovare greu previzibilă la un moment dat, ulterior s-a conturat mai distinct, dar nu a fost timp suficient pentru a se ameliora tot ce înseamnă organizarea clubului, din punct de vedere al organigramei și a infrastructurii. Academia trebuie să devină o pepinieră a clubului nostru care nu este foarte bogat și nu are resursele necesare să cumpere jucători de valoare. Sper ca împreună să acordăm suficient timp și resurse pentru academie și echipa a doua”, a punctat Suciu.

Căpitanul Adi Popa a vorbit și despre factorii sportivi care au influențat parcursul echipei în Liga a II-a. ”Pot spune că în Liga a II-a nivelul este foarte ridicat. Diferența probabil s-a făcut la experiență, noi cu excepția Ligii a IV-a, am promovat an de an. Mulți am jucat prima dată la acest nivel. Aproape fiecare echipă are jucători de Liga I și acest lucru a contat în unele meciuri. Noi trebuie să suplinim cu unitatea grupului”, a punctat Popa.

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.