Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli va juca sâmbătă în deplasare primul meci cu noul antrenor, Mugur Gușatu, pe terenul liderului Turris Turnu Măgurele. Jocul nu vine într-un moment ușor, deoarece sunt probleme de lot. Chiar și așa, noul antrenor spune că o victorie e posibilă, dacă echipa va înțelege că e nevoie de spirit de sacrificiu.

Tehnicianul vrea ca jucătorii să aibă încredere în ei. ”Este o onoare pentru mine să antrenez clubul la care m-am simțit cel mai bine din punct de vedere fotbalistic. Am venit cu mare încredere la clubul care este cel mai iubit din Banat și poate chiar din Transilvania. Am speranțe de la acest joc, cu toate că am venit într-un moment nu prea prielnic din punct de vedere sportiv. Am încredere în jucători, în echipă, că vom aborda meciul cu maximă răspundere și că vom avea câștig de cauză. Cel mai important este capitolul adaptabilității, să cunosc bine jucătorii și colaboratorii. Este greu în două-trei zile. Eu cred că am încercat să îi fac să înțeleagă că vreau altceva de la ei, să-și recapete forța și încrederea în forțele proprii. Toate meciurile sunt dificile, dar acest meci e foarte greu datorită faptului că jucăm cu prima clasată, care are un grad de încredere foarte ridicat și au jucători de valoarea primei ligi. S-au mai întărit cu Pațurcă și Buleică, ei continuă să se întărească cu jucători de valoare”, a precizat antrenorul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Din lot, probleme medicale are juniorul Lazăr. Pentru moldovenii Zabun și Tîmbur, nu s-a putut rezolva nici acum problema actelor. De asemenea, Călin Popescu e convocat la naționala de juniori, iar Cristian Dros, la cea a Republici Moldova. Despre eventualitatea unui nou sistem de joc, Gușatu spune că nu vede lucrurile din această perspectivă. ”Sistemul de joc îl creează calitățile jucătorilor și nu neapărat dacă eu îmi doresc să jucăm 4-3-3 ca Barcelona. În dinamica jocului se pot schimba multe. Contează cum tratează jucătorii fazele. Au și ei slăbiciunile lor, dar rămâne de văzut cum le vom specula. Eu cred că întotdeauna, într-un joc de fotbal, cine s-a sacrificat mai mult, a câștigat, așa că eu mă bazez pe sacrificiul lor”, a precizat antrenorul.

Fotbaliștii vor să scape de zona periculoasă a clasamentului. ”E un meci foarte greu, cu echipa de pe primul loc. Sperăm să facem un joc bun și să câștigăm cele 3 puncte, că avem mare nevoie de ele. Dacă suntem 100%, avem șanse mari să câștigăm. Trebuie să ieșim din zona periculoasă a clasamentului, să ne liniștim puțin. Turris mi se pare o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni individual. Eu am văzut și îi cunosc, sunt foarte uniți și cred că de aceea sunt și rezultatele. Trebuie și noi să fim uniți ca să câștigăm”, a punctat Ignea.

Bogdan Vasile a spus că echipa nu trebuie să se teamă de faptul că întâlnește liderul. ”Meci greu cu liderul, însă nu cred că trebuie să ne sperie acest lucru. Și anul trecut am făcut meciuri bune împotriva echipelor bine cotate. Sperăm să venim cu puncte de acolo. Probabil s-a întâmplat ceva după înfrângerea cu Daco-Getica, nimeni nu se aștepta să pierdem cu o echipă din tineri. Nu e nicio tragedie, de abia a început campionatul, mai sunt multe de pus la punct. Mai sunt 33 de etape rămase și multe puncte puse în joc”, a punctat Vasile.

Meciul de la Turnu Măgurele începe sâmbătă la ora 11 și nu e televizat.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.