Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara s-a impus cu 2-1 în meciul cu Juventus București, una dintre cele mai slabe echipe din prima ligă. Au marcat Munteanu, la o fază creată de Mailat, și tânărul mijlocaș revenit după accidentare, iar gazdele au marcat prin Țâră. Cu acest rezultat, timișorenii primesc o ”gură de oxigen” și ajung la 6 puncte. Din păcate, cu canicula insuportabilă, la stadion au venit sub 400 de spectatori.

Poli a întâlnit o formație a Juventusului extrem de slabă, cu un singur balon expediat pe poartă toată prima repriză, în minutul 11, când Curileac a reținut pericolul venit de la Andrei Lungu. În rest, alb-violeții au avut mai multe ocazii. În minutul 3, Doman a avut un șut respins în primul corner. Golul a venit rapid, după ce Mailat a pătruns în careu, a driblat apărarea bucureștenilor și i-a trimis lui Munteanu în dreapta, iar jucătorul venit de la Gaz Metan a marcat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 14, rămas fără suflu, Doman a necesitat înlocuire cu Croitoru. Au urmat ocazii ale lui Mailat și Crețu, pentru ca în minutul 28, Mailat să tragă bine, nu foarte departe de vinclu, dar balonul s-a dus peste buturi. Până la finalul reprizei, oaspeții puteau egala după ce Cînu i-a dat mingea lui Măzarache, care a fugit cu ea spre poartă, dar a intrat în unghi mort și a irosit șansa. Astfel, la pauză Poli a intrat cu 1-0.

Repriza a doua a început sub semnul ratărilor pentru ambele echipe. În minutul 49, Ștefan a centrat bine, dar Curileac a reușit să respingă în corner. În minutul 55, puținii spectatori s-au luat cu mâinile de cap când balonul a ajuns la Bud, care din fața porții, nu a tras, ci a trimis la un coechipier în lateral și a irosit ocazia. Peste două minute, Măzărache a avut o poziție favorabilă, dar nu a nimerit spațiul porții. Daniel Oprița a epuizat rapid schimbările, înainte de minutul 60, încercând să egaleze, dar fără succes.

După alte ocaziie ale lui Țigănaș și șutul lui Vașvari, prins de Stoian, a urmat un gol de toată frumusețea marcat de Mailat. Tânărul mijlocaș a pătruns și a tras tare, în plasa porții. Brazilianul Miguel a scăpat spre poartă în minutul 76, dar Stoian i-a venit în față și a reținut. Deși jocul nu mai anunța nimic, Juventus a marcat în minutul 90. Țâră se afla între fundași și a fructificat pasa de la Călințaru pentru 2-1. Cele 3 puncte rămân însă acasă.

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Țigănașu, Artean (min 86 Soljic), Vașvari, Munteanu, Doman (min 14 Croitoru), Mailat, Bud (min 65 Miguel)

Juventus București: Stoian, Beța, Morariu, Benga (min 46 Walace), Ștefan, Călințaru, Sesar, Mihăescu (min 58 Buhăescu), Stoenac, Lungu (min 38 Țâră), Măzărache

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.