Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara a pierdut cu 1-0 la Voluntari după un joc slab și penalti provocat de Oliva în prelungiri, transformat de Cernat.  Timișorenii au jucat foarte slab ofensiv, cu o singură ocazie în prima repriză și un joc și mai arid în repriza a doua, când Munteanu și Roman au avut șuturi mai mult decât anemice, reținute de Mincă. Cu ratări pentru ilfoveni, care nu au strălucit, s-a remarcat timișoreanul Daniel Benzar, care nu a putut însă înscrie din patru ocazii. 

Prima repriză a fost una destul de săracă în ocazii, dar cu un plus pentru gazde, care au jucat cu Claudiu Niculescu în tribună, suspendat. În minutul 9, timișoreanul Daniel Benzar a primit o pasă în careul mic de la Marinescu, dar a fost blocat la timp e Straton. Același mijlocaș a trimis puțin pe lângă poartă o lovitură liberă din 35 de metri, puțin pe lângă poartă, în minutul 26. Timișoara a irosit multe momente, și a avut o singură ocazie în minutul 38, când Roman a întors bine cu capul pentru Haruț, aflat în careu, dar Mincă a intervenit bine.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La pauză, cei de la Voluntari au schimbat atacantul, cu Bălan în locul lui Voicu. În minutul 48, Daniel Benzar a tras periculos, puțin pe lângă poartă, din afara careului, după ce alb-violeții au fost surprinși pe contră. Peste două minute, ilfovenii au cerut penalti pentru un șut al lui Marinescu atins cu brațul de Străuț. Dominarea a continuat, iar Straton a respins șutul celuilalt timișorean de la adversar, Petre Ivanovici. Portarul bănățenilor a respins fantastic și o minge trimisă cu capul de Adrian Bălan, după o acțiune începută dintr-un corner.

Gazdele au cerut din nou penalti la o intrarare la minge a lui Enescu, în urma căreia a căzut Ivanovici. În minutul 74. Munteanu a tras din 25 de metri, dar foarte slab, fără probleme pentru Mincă. De asemenea, Roman a tras ulterior un balon chiar în brațele portarului ilfovean. Adrian Bălan a tras pe poartă în minutul 80, dar Straton a fost la post. Munteanu a mai tras un șut de ”cupa păcii”, iar Straton s-a interpus bine în fața lui Bălan pe finalul reprizei.

Pe final, când meciul mergea spre 0-0 și Grozavu pregătea două schimbări la trecerea timpului, Oliva a făcut o prostie cât casa și l-a faultat pe Deac în careu. Firește, Florin Cernat a marcat, iar Poli a rămas cu buza umflată.

FC Voluntari Mincă – Pleaşcă, Balaur, Cazan, Bucurică – C. Lazăr, Marinescu – Căpăţână (min 76 Deac), D. Benzar, Ivanovici (min 81 Cernat) – A. Voicu (min 46 Bălan)

Poli Timișoara: Straton – Străuț, Artean, Melinte – Haruț, Vașvari, Enescu, Oliva – Munteanu (min 95 Șeroni), Roman (min 91 Drăghici), Ciucur (min 68 Popovici)

Claudiu Niculescu a răsuflat ușurat după meciul pe care l-a privit din tribună. ”Am trăit intens din tribună, dar la final m-am bucurat. Când arbitrul a arătat prelungirile, nu prea mai speram. Mă gândeam că până în acel moment am fost lipsiți de noroc. Am avut foarte multe ocazii, am dominat, am controlat jocul, cred că victoria este meritată. Că a venit în urma unui penalti este altceva. Cred că ar fi trebuit să marcăm până atunci, dar totul e bine când se termină cu bine. Am început play-out-ul cu o victorie în meci direct cu echipa cu care eram la egalitate de puncte. Suntem foarte bucuroși, dar trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Orice punct va conta în economia clasamentului, este important pentru moralul băieților. Am construit, am reușit să scoatem mingea fără să o bubuim. Bineînțeles că pe final era normal să forțăm cu mingi lungi. Intervenția lui Benzar a arătat cât de motivați, de dornici au fost băieții să câștige acest meci. Sunt bucuros că schimbările au venit cu un plus”, a declarat antrenorul Voluntariului la Digisport.

Leo Grozavu a încercat aorecum să scuze prostia imensă făcută de Oliva. ”Când nu am fost sincronizați, ne-a scos Straton. Jocul curgea spre un 0-0, dar din păcate, la o fază simplă la final a venit acel penalti. Am făcut față cu mijloacele pe care le avem la îndemână. Am încercat să-i blocăm le cunoașteam jocul, am arătat altfel ca în meciul de la Timișoara, dar nu a fost suficient. A fost o fază similară în prima repriză, la care dacă Ciucur reușea să marcheze, sau să scoată penalti sau cel puțin eliminare…Să facă ce a făcut Deac, penalti de România. Deac nu mai urmărea mingea, dar s-a oprit din inerție Oliva în el. E clar că se dă penalti, dar mai mult în România. Atât se poate în momentul de față. Roman era la primul meci ca titular, nu are încă relațiile de joc stabilite. Munteanu a intrat cu Iașul, apoi a suferit din nou, nu a mai jucat din noiembrie. Pe viitor sunt convins că vom câștiga și din punct de vedere al omogenității și al relațiilor de joc. Dar sunt mulțumit de ce a făcut Roman”,a spus antrenorul lui Poli la aceeași televiziune.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.