Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara a câștigat cu 1-0 după un gol marcat în prelungiri cu Concordia Chiajna. Timișorenii au ratat mult, după un meci pe care l-au dominat clar. Chiajna nu a putut conta, cu excepția unor faze, iar golul marcat de Octavian Drăghici cu capul a adus prima victorie a bănățenilor în play-out.

Pe o vreme caniculară pentru luna aprilie, și jucătorii celor două formații au fost cam ”leșinați” în prima repriză. În minutul 8, Ciucur, a prins un șut bun din 25 de metri, dar Caparco a respins bine, în corner. Ulterior, Roman a încercat fără succes o centrare pentru Drăghici, iar jocul s-a stins. Poli a avut șuturi fără pericol ale lui Ciucur și Munteanu. Ilfovenii au fost forțați să facă prima schimbare în minutul 39, când Prepeliță nu a putut continua. Chiajna nu a pus presiune prin Bud, ci doar la o lovitură liberă din 25 de metri, trimisă puțin pe lângă poartă de Bumba.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Singura fază interesantă s-a petrecut chiar înainte de pauză. Patache a respins de pe linia porții mingea trimisă cu capul de Drăghici, iar de acolo, balonul a ajuns la Cînu, care a trimis cu capul în bară. La pauză s-a intrat însă cu 0-0. Nici repriza secundă nu s-a jucat într-o notă foarte strălucită. Munteanu a reluat peste poartă o centrare de la Artean, iar nou-intratul Popovici a trimis un șut puțin pe lângă poartă. În minutul 69, Paul Batin a scăpat de Cînu incredibil de ușor, dar centrat prost, deși avea doi coechipieri în careu. Peste două minute, Drăghici a avut un șut mai mult decât imprecis, care s-a dus mult peste poartă.

Ilfovenii au avut o lovitură liberă trimisă de Albu pe lângă poartă. Țigănașu a pus presiune la poartă, cu un șut din careu, dar Caparco a salvat. După o serie de cornere la poarta oaspeților, goalkeeperul Concordiei a scos un balon reluat cu capul de Șeroni spre poartă. Chiajna a încercat să dea lovitura pe final, dar nu a putut, după ce Straton a respins o centrare periculoasă a lui Bawab. Când nimeni nu mai spera, Drăghici a deviat cu capul în poartă un balon trimis de Munteanu, pentru primul succes al alb-violeților în play-out.

Poli Timișoara: Straton – Haruț, Melinte (min 50 Șeroni), Cînu, Raț – Munteanu, Vașvari, Artean, Ciucur (min 67 Țigănașu) – Drăghici, Roman (min 54 Popovici)

Concordia Chiajna: Caparco – Patache, Albu, Manasse, Fota – Babic, Prepeliță (min 39 Deaconu) – Batin, Cristescu, Bumba (min 80 Bawab) – Bud (min 56 Nivaldo)

Adrian Neaga și-a felicitat echipa și a spus că a crezut până la capăt în victorie. ”Îmi felicit echipa că au dat dovadă de caracter, avem un grup unit și sperăm la final de campionat să fim unde ne dorim cu toții, echipa să se afle pe loc de prima ligă. Sperăm să marcăm, le-am și zis la ședința de la pauză că trebuie să joace a doua repriză la aceeași intensitate ca în prima repriză, la fel și în minutele de prelungire. Cred că echipa merita să câștige, am avut ocazii, am avut posesia și cred că am meritat victoria. Am felicitat brigada de arbitri, a fost o presiune foarte mare pe ei, care se putea evita. Sperăm să avem un așa arbitraj și de acum încolo. Sunt foarte bucuros pentru ei, știu prin ce probleme au trecut băieții cu banii. Au dat dovadă de caracter după ce au primit salariile pe decembrie. Sperăm să rămânem același grup, iar noi să facem rost de bani, ca echipa să meargă mai departe”, a spus antrenorul Timișoarei.

Ionuț Badea a a precizat că pe faza ofensivă, echipa sa nu a reușit să aplice ceea ce a antrenat de când a preluat echipa. ”A fost o partidă deloc spectaculoasă, cu presiunea pozițiilor din clasament pentru ambele echipe. Încercare de organizare pe fază defensivă pe care am pregătit-o a funcționat în multe momente, dar puținele faze ofensive pe care am reușit le antrenez săptămâna asta nu au dat deloc satisfacție. Este o problemă de fond pe care trebuie să o schimb în săptămânile următoare. Din păcate am pierdut una din cele opt finale, au mai rămas șapte. Trebuie să rămânem concetrați până la final pentru a putea schimba ceva”, a declarat antrenorul Concordiei.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.