Joma - JSport.roJSport.ro

Lunga așteptare a luat sfârșit pentru Poli Timișoara, care e primit joi după-amiază verdictul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Cei de la TAS au menținut decizia de a penaliza echipa cu 8 puncte, astfel că elevii lui Ionuț Popa rămân la ”cota” 13.

Cel mai probabil, TAS a considerat că Poli a retrogradat, deoarece regulamentul preciza că echipele retrogradate sunt sancționate pentru neînplinirea baremului indiferent de eșalonul unde joacă. Retrogradarea fusese ratifiată de FRF, iar în abza ratificării, unuii jucători precum Daniel Popescu au și devenit liberi de contract, deoarece Daniel Stanciu le pusese clauză că devin liberi dacă Poli nu rămâne în Liga I.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De altfel, TAS a motivat faptul că în 2014, când s-a votat regulamentul la FRF, nicio echipă nu a contestat problema legată de barem. Iată anunțul clubului:

Din păcate, clubul nostru va rămâne cu o penalizare totală de 14 puncte în acest sezon. Tribunalul Arbitral de Sport de la Lausanne a păstrat decizia FRF de a penaliza Poli cu 8 puncte din cauza neîndeplinirii baremului, în stagiunea 2015/16. Motivația principală din hotărârea TAS a fost aceea că atunci când s-a luat decizia pe plan național de a impune realizarea unui barem de puncte, în 2014, respectiva măsură nu a fost atacată. Vom reveni cu informații în următoarele zile, pe această temă.
În ciuda acestei vești neplăcute, Poli Timișoara va lupta în continuare pentru rămânerea în prima ligă. Cele 27 de puncte făcute până acum pe teren demonstrează capacitatea și forța echipei de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc!

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.