Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara s-a impus cu 2-0 cu Juventus București, rezultat cu care a ajuns la 22 de puncte în ierarhia din play-out. Formația lui Marius Baciu s-a prezentat destul de slab, după „chipul și asemănarea” unei lanterne roșii. De altfel, adversarul și-a dat autogol prin Wallace, iar timișorenii și-au mărit diferența în repriza a doua după penaltiul marcat de Vașvari.

Meciul a început bine pentru Poli, după primul corner, bătut de Munteanu de pe stânga. Incomodat de Cînu, Gavrilaș, a respins greșit, mingea a ajuns la Străuț, iar Wallace a deviat balonul în propria poartă. Timișorenii au dominat primele 20 de minute, moment la care Vașvari a mai avut un șut bun, respins însă de același Wallace din fața porții. Jocul s-a întors ulterior la poarta lui Straton, iar Ciobanu a avut un balon trimis cu capul puțin peste poartă, din careu. În minutul 37, Juventus a scăpat pe contraatac, dar Straton i-a repins șutul lui Ciobanu de lângă bară, după care balonul a ajuns la Drăghici, dar portarul oaspeților s-a interpus.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Poli a intrat așadar cu 10 la pauză, dar și cu o schimbare consumată, după ce Țigănașu a trebuit schimbat cu Oliva. Chiar și așa, mari probleme nu au fost. În minutul 48, Roman a tras de la distanță, iar Gavrilaș a respins cu corpul. Drăghici a venit și după ce s-a ciocnit de portarul bucureștenilor, s-a dictat penalti, transformat de Vașvari cu un șut pe centrul porții. Jocul a continuat fără mari ocazii, cu Drăghici care nu a ajuns un atacant, și cu cornere ale gazdelor fără rezultat. De cealalt parte, Acolatse a trimis o lovitură liberă mult peste poartă. Ultima ocazie a oaspeților a fost un șut al lui Petre, reținut  ușor de Straton.

Poli Timișoara: Straton – Străuț, Cînu, Raț – Munteanu (min 83 Ciucur), Vașvari, Artean, Țigănașu (min 43 Oliva) – Roman, Drăghici, Bîrnoi (min 67 Velcotă)

Juventus București: Gavrilaș – Dima, Walace, Leca, Popescu – Balgiu (min 68 Petre) – Drăghici (min 55 Neacșu), Acolatse, Băjenaru, Nicoară (min 58 Constantinescu) -Ciobanu

Adrian Neaga a felicitat echipa, dar a și făcut un apel la oamenii cu bani. ”A fost un meci greu prin prisma importanței pe care o avea. Băieții s-au dăruit au dovedit încă o dată că au caracter și sunt capabili să rămână în prima ligă. Jucătorii au dat dovadă de caracter extraordinar. Le mulțumesc primarului și președintelui și tuturor celor care sunt alături de noi. Fac un apel către toți cei care pot ajuta această echipă, să o facă. Mă bucură faptul că jucătorii sunt concentrați meci de meci. Azi au făcut un meci foarte bun, ținând cont că am avut un singur fundaș central valid. Știam că vor juca bine, deoarece au înțeles foarte bine sistemul, pe care l-am lucrat săptămâna aceasta și pentru că am folosit doar fundași cu experiență. Eram conștienți că dacă vom câștiga, moralul va fi altul. Atâta timp cât sunt șanse, ne vom agăța de ele. Dacă băieții vor fi susținuți, sunt sigur că vom rămâne în prima ligă”, a spus antrenorul Timișoarei.

Marius Baciu a spus că meciul s-a decis pe greșelile echipei sale. ”Prea multe nu am ce să spun. E un moment greu pentru noi și pentru toată suflarea Juventusului. Am avut o șansă astăzi să ieșim de pe ultimul loc, dar din nefericire pentru noi am făcut două greșeli enorme, flagrante în economie jocului: primele minute din prima repriză și primele minute din repriza a doua. Am făcut cadouri adversarului, același lucru ca etapa trecută. Practic, sunt patru goluri care ne costă redresarea. Dacă în anumite momente am avut consistență și am arătat destul de bine, azi am făcut greșeli nepermise. E greu, nu avem o echipă cu valori individuale. Azi am simțit o lipsă de curaj a băieților, mai degrabă am sperat eu”, a spus Baciu.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.