Joma - JSport.roJSport.ro

Stadion1Stadionul ”Dan Păltinișanu” riscă să devină un lux, deși față de multe alte arene din țară, bătrânul Oval timișorean e departe de a oferi cele mai bune condiții. Atât pentru Poli Timișoara, cât și pentru ASU Poli, la fel ca și pentru Timișoara Saracens, care ar avea nevoie de cel mai mare stadion din oraș pentru cupele europene, suma de chirie lunară de 30.000 de lei e una prohibitivă.

Cei de la ASU Poli sunt foarte nemulțumiți că trebuie să plătească 21.000 de lei plus TVA pentru meciul cu Chindia Târgoviște. ”Eu sunt convins că s-a ajuns la această sumă pe o bază legală. Cred că tărie că nu e niciun fel de rea-voință. Din discuțiile cu băieții de la echipă, nu cu cei de la CJT, am aflat că sumele sunt de pe vremea când echipa era păstorită de domnul Iancu. Pentru noi reprezintă însă o mare problemă, deoarece am avea 20 de meciuri acasă în campionat, ceea ce ar însemna 100.000 de euro, plus TVA. Vom avea o discuție cu cei de la CJT pentru a încerca să schimbă contractul. Ar mai fi problema legată de vestiare, deoarece nu știm dacă putem folosi vestiarul celor de la ACS Poli. Astăzi nu avem un răspuns, dar e normal ca și ei să aibă intimitatea lor”, ne-a declarat managerul echipei, Marius Cociu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Echipa suporterilor are termen de 30 de zile să plătească suma pentru meciul cu Chindia, dar clubul se gândește să omologheze Stadionul Știința pentru 6 luni. ”Vom încerca o omologare temporară, pentru 6 luni. Dacă stadionul nu corespunde tuturor cerințelor Ligii a II-a, și sunt convins că nu corespunde în totalitate, vom aduce în acest timp îmbunătățirile necesare”, a mai spus Cociu.

Nici cei de la Poli Timișoara nu au fost scutiți de plata sumei, deși CJT e membru fondator al ONG-ului, la fel ca la rugby. Contractul de utilizare gratuită timp de patru ani a arenei a expirat zilele trecute, și pentru meciul cu Pandurii, alb-violeții din prima ligă au de plătit tot 21.000 de lei, plus TVA. ”Și noi avem de plătit exact aceeași sumă. Suntem destul de bulversați. Luna asta avem patru meciuri acasă. Am înțeles că pentru nocturnă, ar fi de plătit undeva la 1000-1200 de lei în plus. Terenurile de antrenament sunt ale primăriei, am făcut acum un contract de folosință gratuită timp de patru ani. Toate obiectele din vestiarul de la stadion, inclusiv mașina de spălat, sunt ale clubului. Nu știu dacă vom plăti în plus pentru curent și apă”, ne-a declarat managerul Ioan Miculaș.

Prin comparație, stadioanele din Sibiu, Hunedoara sau Cugir sunt utilizate gratuit de echipele de fotbal, în baza unui contract de comodat ce nu presupune plata utilităților. La Arad, UTA plătește chirie pentru stadionul Motorul, care e a municipaltiății, dar suma se reține din fondurile date de autoritățile locale, pe Legea 350. Costul e de 300 de lei pe oră.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.