Joma - JSport.roJSport.ro

Teoretic, Timișoara ar urma să aibă în câțiva ani un stadion așa cum merită, la standarde moderne, care va putea găzdui meciuri de cupe europene. De altfel, din 27 ianuarie, a început și munca la realizarea studiului de fezabilitate, pentru investiția care se va face, în mare parte, din banii Companiei Național de Investiții. Unele voci spun însă că va mai trece multă apă pe Bega până când ne vom bucura de o arenă modernă, în locul vechiului ”Dan Păltinișanu”.

Noua arenă va avea 30.000 de locuri, tribune acoperite și va fi fără pistă de atletism. Din 27 ianuarie, asocierea de firme care a câștigat licitația pentru studiul de fezabilitate are termen de 135 de zile să termine documentația. Deputatul PRO România de Timiș Adrian Pau e sceptic că finanțarea de la CNI e așa de sigură. ”Problema finanțării este legată strict de Guvern. PSD a avut posibilitatea trei ani de zile să facă acest lucru. A aruncat mingea în grădina PNL, sperând ca PNL-ul să rezolve problema în perioada imediat următoare. Pentru a avea un proiect și pentru a demola actualul stadion, trebuie parcurse o serie de etape. Ce facem dacă demolăm când vom avea un nou proiect, dar nu vom avea finanțare. Cred că domnul Călin Dobra s-a cam grăbit”, a precizat Pau, cu referire la faptul că Dobra a zis că demolarea stadionului începe după ce va fi gata proiectul tehnic pentru cel nou.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Politicianul care în trecut a făcut parte din PSD e convins că mai pot trece chiar cinci ani până când vom avea un nou stadion! ”Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni. Studiul de fezabilitate reprezintă doar prima etapă în construcția unui obiectiv, până la construcție, mai e o etapă destul de lungă. Urmează proiectul tehnic, care va trebui trebui să aibă o finanțare, și abia apoi vorbim de finanțarea unui nou stadion. Eu sunt foarte sceptic că în perioada următoare, în următorii 2-3-5 ani de zile vom avea acea demolare și construcția unui viitor stadion. Anul acesta rezolvăm studiul de fezabilitate, probabil anul viitor vom vorbi despre proiectare. De stadion discutăm abia în anul 2022”, a mai precizat Pau.

În România, cele mai multe proiecte de stadioane moderne au apărut în sud. Fie că vorbim de Craiova, Târgu Jiu, Turnu Măgurele sau proiectul de la Alexandria. De asemenea, recent s-a anunțat că vor fi construite stadioane noi la Rovinari și Strehaia. Pau spune că mereu a fost vorba de interese de partid. ”Nu îmi aduc aminte de fotbaliști celebri din Alexandria. Îmi aduc aminte de fotbaliști foarte buni din Timișoara, Iași, Constanța sau Craiova. Dintre acestea, doar la Craiova s-a construit un stadion nou, în virtutea prieteniei de notorietate dintre Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea. La Rovinari avem din partea PNL un exponent foarte vocal, Dan Vîlceanu. Are afaceri multe în Rovinari și își dorește ca acest oraș să capete alte valențe”, a mai spus parlamentarul.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.