Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoara are nevoie ca de aer de un nou stadion, care în sfârșit i-a fost promis în anul 2019. Noua arenă se va ridica pe locul actualului ”Dan Păltinișanu”, cu bani de la Compania Națională de Investiții, care a ales în sfârșit câștigătorii licitației pentru documentația necesară pentru a da startul proiectului.

Primarul a postat că are informații despre câștigătorii licitației, și că de luni, 27 ianuarie, începe efectiv realizarea studiului de prefezabilitate și fezabilitate, fără de care nu se pot face proiecte pe bani publici. Licitația a fost adjudecată de Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL și SC Construcții Erbașu SA. ”Am aflat că s-a dat ordin de începere a lucrărilor, cu data de 27.01.2020, pt elaborarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate și a Altor studii de specialitate, de către CNI, către câștigătorul licitației organizate pe temă de către CNI, Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL și SC Construcții Erbașu SA”, a postat primarul Robu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Termenul pentru realizarea documentelor este de 135 de zile. Așadar, la un calcul simplu, documentele vor fi gata pe la începutul lunii iulie. Oricum, demolarea stadionului actual nu se va face până atunci. Proprietarul arenei este CJT, iar președintele Călin Dobra a precizat că arena se va demola după ce e gata și proiectul tehnic. Abia după ce e gata studiul de fezabilitate se întocmește și proiectul tehnic.

Noul stadion va avea tot 30.000 de locuri, dar cu tribune acoperite și fără pistă. Alte detalii urmează să fie stabilite ulterior. În perioada 1-3 mai, pe stadion va avea loc festivalul Diskoteka.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.