Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara se întoarce cu un egal prețios obținut pe terenul celor de la Viitorul, unde a terminat meciul cu 1-1. Alb-violeții au avut o singură ocazie în toată prima repriză și un singur balon expediat pe spațiul porții, golul lui Ciucur, care a scos trei oameni din joc. A fost suficient pentru o remiză cu campioana, care a marcat prin Cristian Ganea și care a controlat jocul. 

FC Viitorul nu a fost periculoasă în primul sfert de oră, când nu a putut lega o acțiunea închegată de atac. Timișorenii au avut o primă și singură mare ocazie în minutul 9, la un corner executat de Munteanu. Balonul s-a dus prin apărarea gazdelor, care nu a făcut bine marcajul, iar Abraw a reluat nestigherit cu capul din câțiva metri, peste buturi însă. Ulterior, constănțenii s-au trezit însă la ”viață”. Ganea și Eric au început să pună presiune, iar în minutul 25 a venit și golul. Ganea a vrut să paseze, Melinte s-a interpus, dar balonul a ajuns tot la promițătorul fotbalist al lui Hagi, care a tras un gol aproape de neparat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cătălin Straton a avut o prestație destul de bună până la pauză, deși are memoriu depus pentru primele restante din sezonul trecut. O fază periculoasă s-a născut tot din centrarea lui Ganea, spre Chițu aflat lângă bara a doua. Straton a apărut salvator, căci altfel ar fi fost gol. În minutul 41, Chițu centrat, dar Straton a fost din nou pe fază, iar Mățan a reluat mult peste poartă. De altfel, deoarece și Mladen a avut o execuție imprecisă și astfel, la pauză s-a intrat cu 1-0, în ciuda inexistenței bănățenilor în joc.

Timișorenii au încercat niște execuții în repriza secundă,  dar care nu au prins spațiul porții. Abraw a tras peste poartă în minutul 52, iar Soljic a trimis alături, imediat după. În minutul 54, Straton a ieșit bine în fața lui Mățan, care a intrat în careu cu mingea, și a trimis în lateral.  Echipa lui Hagi a continuat să contruiască în liniște și iscusit, iar Cicăldău a trimis două baloane peste poartă. Popa l-a trimis pe Haruț în defensivă, Bîrnoi a ieșit, iar Ciucur s-a dus în față. În minutul 66, ieșeanul a scos trei oameni din joc și a marcat din careu, după o greșeală mare a lui Cicăldău.

După egalare, timpul a început să curgă în favoarea formației din Banat. Viitorul a continuat să aibă posesia și să domine meciul categoric, dar nu a mai avut suficientă concentrare și sânge rece în fața porții, pentru a putea marca golul izbăvitor. Vână, Lopez și Ganea nu l-au putut păcăli pe Straton, iar Timișoara a obținut un punct important.

FC Viitorul: Râmniceanu, Lopez, Hodorogea, Horj (min 74 Băluță), Ganea, Cicăldău, Mladen, Vână, Eric (min 74 Drăguș), Chițu, Mățan (min 84 Gavra)

Poli Timișoara: Straton, Străuț, Melinte, Cânu, Ciucur (min 91 Doman), Artean, Vașvari, Munteanu. Soljic, Bîrnoi (min 60 Haruț), Abraw (min 69 Drăghici)

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.