Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara nu a reușit să obțină o victorie pe terenul Olimpiei satu Mare, unde a remizat cu 1-1. Degringolada de la ardeleni, cu o săptămână plină de greve, putea fi mai bine speculată de bănățeni, care au marcat prin tânărul Dumiter. ”Oli” a fost aproape să primească un penalti, dar a a avut și două bare, prin Lusamba și Miholca, după golul marcat de Cristian Muntean și a rămas și în zece oameni pe final.

Spiritele au fost foarte încinse la Satu Mare vineri, când o serie de jucători au anunțat că nu vor intra în teren contra Ripensiei, însă până la urmă, noaptea a fost un sfetnic bun. Timișorenii au fost periculoși din minutul 8, când Laurențiu Tudor a trimis razant cu bara, din colțul careului mare. Peste șapte minute, Rădulescu a scăpat de două ori mingea șutată de Rus, iar Lusamba a venit periculos, însă până la urmă, portarul bănățenilor a respins în corner. A urmat un șut din întoarcere al lui Mediop, tras însă chiar în portarul Munteanu. Până la urmă, într-o nouă abordare 5-3-2, Ripensia a deschis scorul în minutul 23, după un corner apărut după o lovitură liberă a lui Zaluschi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Mingea a ajuns la Dumiter, care a înscris cu capul din 7 metri, în stânga portarului. În câteva minute, același Rus a tras excelent din 16 metri, iar Rădulescu a respins cu greu. Egalarea a venit în minutul 31, după un corner bătut de Vasile Pop. Mingea a ajuns la Dumitru Muntean, care a centrat pentru Cristian Munteanu, iar acesta a marcat cu latul. Peste două minute același Lusamba a fost periculos, cu un balon trimis în bară. Până la pauză, Ungureanu a mai avut un șut pe poartă, dar reținut de portarul Florin Muntean și la pauză s-a intrat cu 1-1.

La reluarea jocului, timișorenii au fost periculoși prin Ungureanu, care a tras din 12 metri puțin peste bară. În minutul 55, s-a petrecut o fază destul de controversată. Stoi l-a lovit în piept pe nou-intratul Miholca, iar centralul Chioran a dictat penalti. În schimb, tușierul Lucaciu a semnalizat că faza s-a petrecut în afara careului și s-a dat lovitură liberă. Olimpia a avut o bară în minutul 66, când Miholca a reluat în bara laterală o centrare a lui Vasile Pop. Jocul s-a mai temperat până pe final.

În minutul 79, Lusamba a centrat bine, dar din 6 metri, Dumitru Muntean a ratat monumentla peste poartă. La o fază imediat următoare, Bura a văzut cartonașul roșu, după un fault asupra lui Claudiu Matiș. Olimpia a forțat mult în prelungiri, dar Dumitru Muntean a tras iar peste poartă. Adi Popa a pus și el pericol pe final, cu un șut care nu a nimerit poarta, iar Mediop și-a permis să încerce un ”călcâi”, ratând șansa unui gol izbăvitor, și a trimis un alt balon în bară.

Olimpia Satu Mare: Fl. Muntean, Szasz (min 46 Miholca), D. Muntean, Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura, R. Rus, Vas. Pop (min 76 Achim), Brata, Lusamba

Ripensia:  Rădulescu, Popa, Stoi (min 70 Bobină), Vlădia, Apro, Toma, Zaluschi, Tudor, Ungureanu (min 89 Mânecan), Mediop, Dumiter (min 78 Matiș)

Miercuri de la ora 19, Ripensia Timișoara va juca pe ”Dan Păltinișanu” cu UTA Arad.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.