Joma - JSport.roJSport.ro

Președintele FRF Răzvan Burleanu a fost prezent joi la semnarea a două protocoale de colaborare ale Universității de Vest din Timișoara pe de o parte, cu forul fotbalistic, pe de altă parte cu clubul Ripensia. Printre altele, s-a ajuns inevitabil și la problema majoră a orașului, lipsa unui stadion, aspect subliniat de noul președinte al Ripensiei,

Întrebat dacă va face lobby pentru ca Guvernul să facă și la Timișoara un stadion nou, Burleanu a răspuns că politicienii locali ar trebui să facă acest lucru. ”Ai echipe, un număr foatre mare de jucători, unii foarte talentați. Unii au decis să plece. Dar pentru suporteri ai nevoie de un stadion modern. Fiindcă vedem care este impactul, fie în afara României, fie în România. Atunci când ai un stadion modern îți este foarte ușor să aduni zece de mii de suporteri la un meci. E mai degrabă rolul politicienilor la nivel local ca să facă lobby. Noi ca federație vom susține întotdeauna investiția în stadioane. Din punctul nostru de vedere, Timișoara merită o investiție pentru un stadion modern. Am văzut deja care este impactul la Craiova. Avem câțiva ani de analiză în ceea ce privește impactul unui stadion la Cluj. Un stadion nou e ceea are nevoie! La nivel general ultimele investiții în stadioane s-au făcut în anii 70-80. Iar în societate noastră de consum, fiecare parte decide cum își petrece timpul liber într-un mall, acasă în fața unui televizor. Și atunci faci comparație cu condițiile de pe un stadion”, a precizat președintele FRF.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Problema a ridicat-o și Dumitru Mihu, care a punctat că Ripensia are nevoie de sprijinul instituțiilor din oraș și de aceea a semnat un protocol de colaborare cu UVT. ”Când ne-am gândit să reînviem acest simbol al Timișoarei, eram constienți că nu o să putem să facem asta singuri. Noi trebuie să convingem și alte entități să ni se alăture, precum oameni de afaceri, instituții. În acest moment ne aflăm în Liga a II-a, care am mai spus, este cel mai rău loc în care te poți afla în fotbalul românesc, pentru că nu ai venituri, dar ai cheltuieli aproape ca în Liga I. Nu cerem bani de salarii autorităților, ci să ne ajute cu infrastructura. Facem un apel către noul stadion al Timișoarei: Vino la noi, că avem mare nevoie de tine!”, a punctat Dumitru Mihu.

La semnarea celor două protocoale, cei de la UVT și Ripensia i-au făcut două daruri simbolice președintelui FRF. Universitate ai-a dat un ghiozdan, iar cei de la Ripensia i-au dat un tricou cu numărul 10 (purtat de Adrian Zaluschi în prezent), atât lui Burleanu, cât și rectorului Marilen Pirtea. Despre parteneriatul cu FRF, rectorul a precizat că momentan se va concretiza în studii doctorale în domeniului sportului. ”Ne-am propus să avem doctorate în domeniului Sportului, așa cum puține universități din țară au”, a precizat Marilen Pirtea. LA VT există deja cursuri postuniversitare în Dreptul Sportului, în colaborare cu FRF, o premieră națională.

Cei de la Ripensia vor integra particula ”UVT” în denumire, dar nu în cea oficială, de la FRF. Universitatea spune că poate sprijini clubul cu cazări, școlarizare pentru jucători, dar și pentru marketing și management. ”Până la infrastructură, le putem oferi o formă de școlarizare celor care își doresc, facilități de cazare, burse de performanță celor care vor deveni studenți ai universității”, a mai spus rectorul Marilen Pirtea.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.