Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia și ASU Poli au terminat la scorul de 1-1 derby-ul orașului din liga secundă, partidă disputată în condiții deloc grozave. Pe lângă ghinionul programării în etapa intermediară de noiembrie, partida a fost ”înghesuită” pe arena Electrica, iar, culmea, la ora partidei a fost cod portocaliu de vânt, ceea ce a afectat serios evoluția din teren. Toate acestea au dus la un derby sub ceea ce ar merita orașul.

Ripensia a avut vânt ”din pupă” în prima repriză. S-a văzut asta la prima mare ocazie, lovitura liberă bătută de Neagu de la mare distanță puțin peste poartă. Cei de la Ripensia au încercat să creeze pericol, dar fără succes. Contrar cursului jocului, în minutul 28, servit excelent de Popescu, Axente a scăpat pe dreapta și a marcat, mai ales că portarul Dobre nu a fost bine plasat. Ignea a fost periculos după golul marcat, dar nu a prins spațiul porții. Până la urmă, egalarea a venit de la 11 metri, după ce Mera l-a lovit pe Voinea în careu, și Apro a transformat lovitura de penalizare. Până la pauză, roș-galbenii au mai avut o ocazie importantă prin Stoi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza a doua, cu terenurile schimbate, dar același vânt, Poli a încercat să înscrie golul victoriei. Nu a reușit însă să înscrie nici Axente, și golul nu a venit nici după fazele fixe executate de Ignea sau Cherecheș. Cea mai mare ocazie a fost în minutul 79. Găsit de fază bine, Ignea a tras prost. Respinsă aiurea, mingea era cât pe ce să ajungă la Zabun, venit la sprijin, dar dobre a reușit să îndepărteze pericolul. Pe final, Ripensia a forțat și ea cu pressing, dar degeaba. În prelungiri, Călin Toma s-a ales cu eliminare, după al doilea cartonaș galben primit.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Caius Lungu, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Stoi (Vl. Tudorache 62′) – Al. Popovici (M. Fotescu 75′), Al. Neagu (Zaluschi 81′), Chera – Alb. Voinea

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Coadă, Mera (cpt.), Cherecheş – Vidrăsan (Bg. Vasile 46′), Dros – C. Popescu, Ignea, Ad. Ungureanu (Zabun 61′) – Mir. Axente

Pelici a spus că nu se mulțumește cu rezultatul, care e însă echitabil. ”Un rezultat echitabil din punctul meu de vedere. În prima repriză, am avut câteva situații bune de a înscrie la câteva faze fixe. Eram ajutați și de vânt, același lucru s-a întâmplat și a doua repriză, pentru Poli. În ciuda faptului că am avut vântul și am avut acele situații, am primit gol. Dar e bine că am reușit să revenim. Un 1-1 care ne aduce un punct. Nu suntem mulțumiți, e clar că ne doream să câștigăm. Veneam după punctul de la Măgurele. Dar asta este, mergem înainte. Mai avem câteva etape de jucat și încercăm să acumulăm puncte. E important, totuși, până la urmă că nu am pierdut. Am revenit din nou. A doua repriză s-a jucat pe contra, haotic, vântul și-a pus amprenta, starea terenului…Dar au avut o ocazie mare ei, prin acea plecare din linia a doua a lui Ignea și apoi, minge respinsă prost la Zabun. Puteau să facă 2-1. Și noi am avut pe final acea minge pasată pe culoar, pasa filtrantă a lui Zaluschi pentru Apro. Una peste alta, un rezultat echitabil. Îmi felicit băieții pentru munca depusă. Păcat că nu am avut mai multe luciditate și nu am găsit soluții când era nevoie de ele. Eliminarea lui Toma a fost corectă. A fost un fault de joc”, a punctat antrenorul Ripensiei.

Tavi Benga a considerat că echipa sa a fost mai bună. ”Un joc important pentru noi. Tot timpul, derby-urile locale nasc anumite ambiții. Am jucat contra concitadinilor noștri, a celor de la Ripensia. Înainte de meci, probabil aș fi spus că eram mulțumit cu un punct, sau pe jumătate mulțumit. Dar acum, după aspectul jocului, pot să declar că sunt nemulțumit. Pe toată durata partidei și în special în repriza a doua, cred că am fost echipa care a avut mai multe ocazii. În repriza a doua am preluat inițiativa, am ieșit foarte bine de la cabine, ne-am dorit să câștigăm. Nu ne-am mulțumit cu un egal. Băieții au reacționat excelent și îi felicit pentru atitudine și dorință. I-am analizat foarte bine pe cei de la Ripensia. În foarte puține moment ne-au surprins. Dacă eram mai atenți, trebuia să profităm, mai ales pe tranziția pozitivă în repriza a doua, când trebuia să speculăm momentul recuperării mingii, dar jucătorii noștri ba erau în ofsaid, ba aveau un serviciu prea lung la ultima pasă. Ocazia lui Ignea a fost imensă. În prima repriză am fost influențați de vânt. Ne-am adaptat destul de greu. Am pierdut multe mingi pe mingea a doua. Le-am cerut jucătorilor și am pregătit tactic să-i facem pe cei de la Ripensia să joace minge lungă, pentru că avem fundași centrali care câștigă duelurile. Dar am pierdut mingi și de aceea am făcut schimbarea la pauză, l-am introdus pe Vasile care a venit cu un echilibru la mijloc și am controlat repriza a doua. Pentru noi este totuși un punct în deplasare. Este al treilea meci fără înfrângere. Mi-aș fi dorit să câștigăm, n-am jucat la egal, am fost echipa mai agresivă, mai ofensivă. De multe ori, înmulțeam jucătorii în atac, chiar și Mera a plecat la o fază. Ne-am asumat riscuri”, a spus Benga.

Etapa viitoare, Ripensia va juca la Reșița, iar ASU primește vizita Snagovului. Ambele partide se vor juca sâmbătă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.